23 Οκτ 2016

Καλή στα στατιστικά η Γιουβέντους, φλύαρη μέσα στο γήπεδο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της

Η Γιουβέντους που ήταν καλύτερη σε όλα τα στατιστικά της αναμέτρησης του Μιλάνου έχασε. Μπορεί να περάσει στο ντούκου αυτό; Μάλλον όχι.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η Γιουβέντους είχε κατοχή μπάλας 59%, έναντι 41% της Μίλαν. Πράγμα που σημαίνει πως εκείνη έκανε παιχνίδι το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στον αγώνα έγιναν συνολικά 20 σουτ.

Τα 17 από αυτά τα είχαν οι μπιανκονέρι και μόλις 3 οι ροσονέρι. Παρόλα αυτά, τα σουτ στο τέρμα ήταν 3 για τη Γιούβε, 2 για τη Μίλαν. Και οι γηπεδούχοι στο ένα από αυτά βρήκαν στόχο. Ποσοστό ευστοχίας 50% για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν υπεροχή και στα κόρνερ (9 έναντι 5), σε κανένα από αυτά όμως δε δημιουργήθηκε υποψία φάσης. Η ανάγνωση των στατιστικών βγάζει σε όλα τα σημεία νικήτρια τη Γιουβέντους αλλά το τελικό σκορ έδειξε ήττα.

Πάνω σε αυτά στάθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Πέτυχε και γκολ το οποίο κακώς ακυρώθηκε. Σίγουρα αν είχε γίνει το 0-1 με τον Πιάνιτς θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι αλλά τα «αν» δε φτιάχνουν την πραγματικότητα.


Η πραγματικότητα λέει πως η Γιουβέντους ήταν φλύαρη, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την υπεροχή της, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της και τελικά γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί η ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα -κακά τα ψέματα, η Μίλαν δεν ήταν καλύτερη στον αγώνα ούτε πίεσε τους Τορινέζους- αλλά το φινάλε του αγώνα φανέρωσε αδυναμία της ομάδας.

Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το φετινό πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους θα το πάρει γιατί θα περάσει από έδρες που θα χάσουν βαθμοί οι αντίπαλοί της. Αν και μετράει δύο αποτυχίες σε ισάριθμα ντέρμπι, είναι μπροστά γιατί δε σκορπάει πόντους εδώ και εκεί. Και αν αυτό είναι μαξιλαράκι για την Ιταλία, στην Ευρώπη δε λειτουργεί.

Το Champions League θέλει μια πιο αποφασιστική ομάδα, μια ομάδα που θα κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ και θα πάρει δύσκολα παιχνίδια. Και με την Ιντερ αλλά και με τη Μίλαν η Γιουβέντους έχασε χωρίς οι άλλοι να είναι καλύτεροι. Όπως και να ’χει, αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό.

Στα μεγάλη παιχνίδια δεν παίρνεις τις νίκες μόνο και μόνο επειδή είσαι καλύτερος στα χαρτιά. Αυτό θα γίνει με τον Ουντινέζε, την Παλέρμο, άντε και με τη Λάτσιο ή τη Φιορεντίνα.

Δεν αποσυντονίζει τη Γιουβέντους το αποτέλεσμα στο Μιλάνο, όπως είπε και ο προπονητής της μετά το τέλος της αναμέτρησης. Δεν μπορεί όμως να μην ενοχλούν οι εύκολες ήττες. Ειδικά αν οι αντίπαλοι δεν είναι καλύτεροι.

Το φιλμ του αγώνα
Μίλαν-Γιουβέντους 1-0

Γκολ: 65’ Λοκατέλι
Μίλαν: Ντοναρούμα, Αμπάτε, Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Λοκατέλι (81’ Γκουστάβο Γκόμες), Κούτσκα, Μποναβεντούρα, Σούσο, Νιανγκ (69’ Πόλι), Μπάκα (93’ Λαπαντούλα)
Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπενατιά (75’ Μάντζουκιτς), Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ερνάνες (87’ Στουράρο), Ντιμπάλα (33’ Κουαδράδο), Ιγκουαΐν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου