28 Οκτ 2016

Αλέγκρι: Οι οπαδοί της Νάπολι πρέπει να είναι ευγνώμονες στον Ιγκουαΐν

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του Βινόβο, είχε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ενόψει του αυριανού ματς με τη Νάπολι.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για το αν είναι καθοριστικό το ματς: «Είμαστε μόλις στην 11η αγωνιστική, δεν είναι ακόμη καθοριστικό για το πρωτάθλημα, ποτέ δεν είναι τα ντέρμπι του πρώτου γύρου. Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου, ναι, είναι. Το αυριανό είναι ένα σημαντικό ματς αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να νικήσουμε την Τετάρτη την Λιόν για να κλείσουμε την υπόθεση πρόκριση. Ο πρώτος χρονικά στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Champions League, ο δεύτερος είναι το Σούπερ Καπ στις 23 Δεκεμβρίου και για το πρωτάθλημα θα μιλήσουμε τον Μάρτιο».


Για το αν θα μιλήσει στον Ιγκουαΐν: «Ενας προπονητής έχει δύο επιλογές: Ή δεν βάζει τον παίκτη να παίξει ή δεν του λέει τίποτα, τον βάζει στην 11άδα και μπαίνει να παίξει. Δεν έχω μιλήσει με τον Γκονσάλο».

Για το πώς είναι ο Αργεντίνος: «Ο Γκονσάλο έχει βάλει 7 γκολ. Το να μην σκοράρει ένας επιθετικός για κάποια παιχνίδια, τυχαίνει. Είμαι ήρεμος και ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνει ο Ιγκουαΐν επιθετικά αλλά και αμυντικά. Σίγουρα πρέπει να τον... γνωρίσουν οι συμπαίκτες του ακόμη καλύτερα, να τον βοηθήσουμε μέσα στο παιχνίδι. Να ξεκαθαρίσω, όμως, ότι το σημαντικό για εμάς δεν είναι το να σκοράρει κάθε Κυριακή ο Ιγκουαΐν αλλά το να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το Σούπερ Καπ και να φτάσουμε ως το τέλος στο Champions League».

Για την απόφαση του Ιγκουαΐν να αφήσει τη Νάπολι για τη Γιουβέντους: «Είναι μια επιλογή του, είμαστε όλοι επαγγελματίες. Ολα τα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν, οι οπαδοί της Νάπολι πρέπει να του είναι ευγνώμονες για όσα πρόσφερε στην ομάδα τους ο Γκονσάλο, όπως θα πρέπει να είναι κι αυτός ευγνώμων για την αγάπη που εισέπραξε. Είναι πολύ δεμένος με την πόλη της Νάπολη».

Για τη Νάπολι: «Ο Σάρι κάνει καλή δουλειά, η Νάπολι παίζει καλό ποδόσφαιρο, παλεύει για τον τίτλο, χτίστηκε για να είναι στην πρώτη 3άδα. Δεν έχουν καθαρό επιθετικό για το αυριανό ματς αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο γιατί δεν θα δώσουν σημεία αναφοράς και θα πρέπει να είμαστε καλοί στο να μην τους δώσουμε αντεπιθέσεις. Χρειάζεται μεγάλη ισορροπία και υπομονή αύριο, η Νάπολι είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις».


Για τη βαθμολογία: «Από την 9η αγωνιστική, τώρα είμαστε στην 11η, αρχίζει να διαμορφώνεται κάπως η βαθμολογία. Δεν είναι μια περίοδος κρίσιμη για τον τίτλο αλλά είναι σημαντική για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας. Μερικές φορές τα πρωταθλήματα κρίνονται από νίκες στα ντέρμπι, μερικές από νίκες με τους μικρομεσαίους, το θέμα είναι να είσαι στην κορυφή της βαθμολογίας. Πριν ακριβώς ένα χρόνο, στις 28 Οκτωβρίου, χάναμε στη Σασουόλο και μέναμε στη 12η θέση. Ενα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Χρειάζεται ισορροπία, το πρωτάθλημα, όπως δείχνει η ιστορία, κρίνεται τον Μάρτιο».

Για την 11άδα: «Το γόνατο του Μαρκίζιο είναι καλά αλλά το να παίξει δύο ματς μέσα σε 72 ώρες μετά από απουσία έξι μηνών μπορεί να είναι επικίνδυνο σε ό,τι αφορά μυικό τραυματισμό. Θα μιλήσω μαζί του και θα δούμε αν θα παίξει αύριο. Αν όχι, θα παίξει την Τετάρτη. Ο Λιχτστάινερ προπονείται καλά, είναι σπουδαίος επαγγελματίες και υπάρχει η πιθανότητα να παίξει. Αλλάζουμε συχνά 11άδες αλλά πάντα παίρνουμε αποτελέσματα και αυτό δείχνει τη δύναμη μας. Ο Κουαδράδο; Κάποιες φορές τον χρειάζομαι από την αρχή του ματς, κάποιες φορές κατά τη διάρκεια του. Οσο για τον Εβρά, θα δούμε σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου