27 Οκτ 2016

Η θέση του forzajuve.gr για την προβληματική Γιουβέντους με τους καλούς παίκτες

Όταν κερδίζεις είναι.. αδόκιμο να μιλάς για τα αρνητικά αλλά είναι πολύ πιο ώριμο γιατί το κάνεις με πλήρη νηφαλιότητα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η Γιουβέντους κέρδισε τη Σαμπντόρια, πέτυχε τέσσερα γκολ αλλά ήταν πάλι προβληματική. Προβληματική στην ανάπτυξη, ξανά χωρίς δημιουργία στο παιχνίδι της.

Μην μας μπερδεύουν κάποιες προσωπικές ενέργειες ή κάποιες φάσεις λόγω ενθουσιασμού που μερικές στιγμές τραβούν την ομάδα ψηλά. Η συνολική εικόνα της Γιουβέντους δε δείχνει μια ομάδα με σχέδιο, αυτοματισμούς, αλληλοκαλύψεις αλλά πάνω απ’ όλα με φαντασία στο παιχνίδι της.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν και σχεδόν 15 επίσημες αναμετρήσεις, το ποδόσφαιρο που παίζει η Γιουβέντους δεν μπορεί να εγγυάται ένα λαμπρό μέλλον. Αυτή η Γιουβέντους θα το πάρει το πρωτάθλημα αλλά αυτή η Γιουβέντους δεν είναι μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Αν αλλάξει εικόνα, αλλάζουν, υπέρ της, και τα δεδομένα…

Ο Μπέπε Μαρότα δήλωσε πριν λίγες ώρες πως το Champions League δεν το παίρνει πάντα η καλύτερη ομάδα. Μια δήλωση που έχει ιδιαίτερη αξία και συνάμα είναι μια έμμεση παραδοχή.


Στη συνέλευση των μικρομετόχων της Τρίτης, ο Αντρέα Ανιέλι έκλεισε λέγοντας πως το πλάνο που δουλεύει τώρα η ομάδα θα την κάνει σε τέσσερα ανταγωνιστική -σε κάθε επίπεδο- σε σχέση με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μια δεύτερη παραδοχή από την κεφαλή του συλλόγου που μιλάει πάντα με σοβαρότητα και χωρίς φανφάρες.

Η διοίκηση αν και έκανε αρκετές σοβαρές κινήσεις το καλοκαίρι, γνωρίζει καλά πως η ομάδα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχει δυνατή μεσαία γραμμή. Και χωρίς το κέντρο, που ενώνει την άμυνα με την επίθεση, χρειάζεται πάρα πολύ τύχη για να προχωρήσεις στην Ευρώπη.

Ποιος φταίει που άφησε «γυμνή» τη Γιουβέντους; Η διοίκηση και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που δεν απαίτησε κάποιον παίκτη στη θέση του Πογμπά. Ο προπονητής, επιπλεον, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δέσει τους παίκτες και δώσει ταυτότητα στην ομάδα.

Η Γιουβέντους που παρακολουθούμε από την πρεμιέρα με τη Φιορεντίνα μέχρι σήμερα είναι μια καλή μέτρια ομάδα. Εχει πολύ δρόμο μπροστά της. Αλλά είναι συγκεκριμένος. Η μεσαία γραμμή πάσχει. Και μαζί της πάσχουν οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ σωστο αρθρο και το λεω καιρο. αν σκεφτουμε οτι προπερσι ειχαμε Πιρλο, Πογκμπα, Βινταλ στο κεντρο ειναι αξιο αποριας πως μειναμε με Κεντιρα, Λεμινα Ερνανες κτλ. Ενας Πιανιτς παει να κανει κατι αλλα και αυτος τι στανταρ να πιασει μονος του? και για αυτο το λογο ας κραταμε μικρο καλαθι για φετος οσον αφορα την Ευρωπη. με 2 σουπερ προσθηκες το καλοκαιρι σιγουρα θα απογειωθουμε, και θελω να πιστευω οτι η διοικηση θα τις κανει αφου το κεντρο ειναι το πλεον αδυναμο κομματι μας. προσωπικα θελω πολυ να δω Βερατι στη Γιουβε, ισως κανω λαθος αλλα θα δειξει. Γιωργος. Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή