21 Νοε 2016

Μόλις τελείωσε το Μίλαν-Ιντερ, ο Ανιέλι βρήκε στο κινητό του την επαφή «Μπέπε Μαρότα» και πάτησε την κλήση…

Η Κυριακή 20 Νοεμβρίου ίσως και να είναι… σημαδιακή για τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται σε λιγότερο από ενάμιση μήνα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Μετά από 13 αγωνιστικές στο Καμπιονάτο, έχουμε και λέμε. Η Ρόμα χάνει στην Αταλάντα, η Μίλαν δεν μπορεί να κερδίσει την Ιντερ στο ντεμπούτο του Πιόλι αν και προηγήθηκε δύο φορές (2-2 το τελικό σκορ). Αμφότερες στο -7.

Λάτσιο και Αταλάντα (ποιος είχε προβλέψει άραγε πως μετά από 13 αγώνες θα ήταν σε αυτές τις θέσεις;) στο -8. Νάπολι στο -9. Ιντερ; Στο -15.

Γιατί μπορεί να είναι «σημαδιακή» η Κυριακή που μας πέρασε;

Γιατί αν ο Αντρέα Ανιέλι καθόταν στη βίλα του και έβλεπε το ντέρμπι του Μιλάνου πριν πάει για… δουλειά τη Δευτέρα, μόλις ολοκληρώθηκε το ματς, θα πήρε στα χέρια του το iPhone…

Θα βρήκε την επαφή που γράφει «Μπέπε Μαρότα» και θα πάτησε την κλήση.


«Γεια σου αφεντικό. Έγινε κάτι;», θα είπε στην απέναντι γραμμή ο μεγαλοπαράγοντας της Γιουβέντους. «Ναι», θα απάντησε το αφεντικό του. «Θα γράψουμε ιστορία κατακτώντας το έκτο σερί σκουντέτο με… Ασαμόα, Ερνάνες, Στουράρο, Λεμινά και… Κιν».

«Το ξέρω αφεντικό. Έτσι ακριβώς. Σκέφτεσαι αυτό που σκέφτομαι;», θα ρώτησε ο Μπέπε Μαρότα τον Αντρέα Ανιέλι. «Σε αφήνω για να δω την Αθλητική Κυριακή», του απάντησε.

Τι κοινό θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί το ίδιο το βράδυ Ανιέλι και Μαρότα;

Πως η φετινή Γιουβέντους δε χρειάζεται καμία μεταγραφή τον Ιανουάριο. Ξεκουράζει τα αστέρια της, όποτε χρειάζεται και όποτε μπορεί, στην Ιταλία και πάει με την «καλή» ομάδα στο Champions League.

Αν της βγει, της βγήκε. Ο ισολογισμός πάντως θα είναι εξαιρετικά καλός στο τέλος της σεζόν. Και ο Αντρέα Ανιέλι, υποθετικά πάντα, ορθά το σκέφτηκε. «Θα γράψουμε ιστορία κατακτώντας το έκτο σερί σκουντέτο με… Ασαμόα, Ερνάνες, Στουράρο, Λεμινά και… Κιν».

Όλα αυτά δέκα χρόνια και κάτι μήνες από την ημέρα που υποβίβασαν τη Γιουβέντους μετά από μια πρόχειρη -και στημένη στο πόδι- δίκη.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους τελικά δε θα παρακολούθησε Αθλητική Κυριακή. Θα είδε στη συνδρομητική μια κλασική ταινία που πάντα «κολλάει» όταν προβάλλεται. Πολύ σκληρός για να πεθάνει. Με τον Μπρους Γουίλις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου