26 Νοε 2016

Βιάλι: Στη Γιουβέντους νικάς και απολαμβάνεις τις τιμές. Οχι για πολύ όμως γιατί πρέπει να ξανανικήσεις

Ο Τζανλούκα Βιάλι μίλησε στη Gazzetta dello Sport για τους Γιουβεντίνους που κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και για το ξεχωριστό DNA των μπιανκονέρι.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην Ιταλία, Αντόνιο Κόντε στην Αγγλία, Ζινεντίν Ζιντάν στην Ισπανία, Μάσιμο Καρέρα στη Σπαρτάκ Μόσχας. Τέσσερις προπονητές, τέσσερις Γιουβεντίνοι που είναι στην 1η θέση των πρωταθλημάτων τους και... ανάγκασαν την GdS να κάνει θέμα για τη νοοτροπία νικητή που αποκτά όποιος πάει στο Τορίνο.

Μια νοοτροπία για την οποία μίλησε στην εφημερίδα ο Βιάλι, ο οποίος είπε τα εξής...

Για το πού διαφέρει η Γιουβέντους ως κλαμπ σε σχέση με τις άλλες ομάδες: «Υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον. Μία ατμόσφαιρα που σε βοηθάει στη ζωή και στον πάγκο. Το κύριο χαρακτηριστικό της Γιουβέντους είναι η ταπεινότητα, σε σχέση με όσα κατακτάει, τα οποία είναι πάντα πολλά. Το κλαμπ σου μαθαίνει τη σημασία αυτού, σου δίνει τις κατάλληλες συνθήκες για να δείξεις τι αξίζεις αλλά μετά πρέπει να δώσεις το μάξιμουμ. Αφού το κάνεις, νικάς και απολαμβάνεις τις τιμές. Οχι για πολύ όμως γιατί πρέπει να ξανανικήσεις. Η νίκη στη Γιουβέντους μερικές φορές μοιάζει περισσότερο με ανακούφιση παρά με χαρά».


Για το γεγονός ότι είναι πρωτοπόροι σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Ρωσία προπονητές που είναι Γιουβεντίνοι: «Το DNA το έχεις μέσα σου. Ενας σπουδαίος προπονητής πρέπει να είναι ηγέτης αλλά πρέπει να δημιουργήσει ηγέτες και εντός του αγωνιστικού χώρου, οι οποίοι θα έχουν ιδέες, χαρακτήρα, αξίες. Ο Κόντε, ο Καρέρα, o Ζιζού, όπως κι εγώ αν και δεν έγινα μεγάλος προπονητής, είχαμε έναν σπουδαίο και ξεχωριστό ηγέτη: Ο Μαρτσέλο Λίπι είχε την ικανότητα να ηγείται και να σε κάνει να τον ακολουθείς».

Για το θέαμα και αν είναι απαραίτητο: «Εντάξει, στην Μπαρτσελόνα θέλουν πάντα το θέαμα, την ομορφιά, μερικές φορές μόνο αυτό ενώ η Γιουβέντους είναι εκπληκτικά πρακτική. Στα χρόνια μου ως μπιανκονέρο, δεν μπήκε ποτέ κάποιος παράγοντας στα αποδυτήρια για να μας πει: "Προσέξτε, σήμερα θα παίξουμε καλά". Αντιθέτως, όταν έμπαινε ο παράγοντας στα αποδυτήρια, μας έλεγε: «Προσέξτε, σήμερα θα νικήσουμε"».

Για τις διαφορές των Γιουβεντίνων προπονητών που έπαιξαν στη Γιούβε (Κόντε, Καρέρα, Ζιντάν) σε σχέση με τον Αλέγκρι που μπαίνει στο DNA του κλαμπ απευθείας από τον πάγκο: «Οχι, νικάει, οπότε δεν υπάρχουν διαφορές. Ο Αλέγκρι είναι μια πολύ ευχάριστη επιβεβαίωση. Στη αρχή, όταν ανέλαβε, αναρωτιόταν κανείς αν είναι ο κατάλληλος για τη νοοτροπία της Γιούβε. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ο καταλληλότερος αυτή την στιγμή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου