8 Νοε 2016

Η μια και μοναδική απάντηση στην καραμέλα των αντιπάλων της Γιουβέντους για το μπάτζετ

Επειδή το μεγαλύτερο μπάτζετ της Γιουβέντους γίνεται πλέον δικαιολογία για όλους, καλό θα είναι να μην μπερδεύονται κάποια πράγματα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Στη Νάπολι, όπως θυμόμαστε, πολλές φορές ο Μαουρίτσιο Σάρι και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έχουν αναφερθεί στο γεγονός ότι οι μπιανκονέρι έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ.

Και αφού έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, οι Ναπολιτάνοι βρήκαν αυτό ως δικαιολογία για να εξηγήσουν το γεγονός ότι οι τίτλοι πάνε στο Τορίνο και όχι στον νότο.

Χθες έκανε δηλώσεις γενικά για το πρωτάθλημα ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, λέγοντας πως η Γιουβέντους έχει τα περισσότερα λεφτά, άρα είναι λογικό να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει κι άλλοι φυσικά.


Για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, η Γιουβέντους δεν... βρήκε τα λεφτά στον δρόμο ούτε τα κληρονόμησε. Η Γιουβέντους έχει τα περισσότερα λεφτά επειδή δούλεψε όπως και όσο έπρεπε για να φτάσει στο σημείο να ισχύει αυτό.

Μετά τα γεγονότα του 2006, οι μπιανκονέρι καταστράφηκαν οικονομικά αλλά από το καλοκαίρι του 2010, με πρόεδρο τον Αντρέα Ανιέλι και γενικό διευθυντή τον Μπέπε Μαρότα, άρχισαν να μπαίνουν στον ίσιο δρόμο.

Και για να φτάσει στο σημείο η Γιούβε να έχει τα περισσότερα λεφτά και το μεγαλύτερο μπάτζετ, έκανε και «θυσίες» που πονούσαν. Γιατί πονούσε την ώρα που οι άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης μπορούσαν να ξοδεύουν όσα χρειάζονταν για να αποκτήσουν κάποιον, οι μπιανκονέρι να πρέπει να συμβιβαστούν με... Μπέντνερ, Ανελκά, Πελούζο και γενικά με μεταγραφές παικτών που δεν είχαν καμία σχέση με το ιστορικό μέγεθος της Κυρίας.

Γίνονταν, όμως, τέτοιες μεταγραφές γιατί η Γιουβέντους έπρεπε να περάσει και από αυτό το στάδιο πριν καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα της. Καλό θα είναι, επομένως, να σταματήσει αυτή η δικαιολογία για τα περισσότερα λεφτά. Δεν τα έκλεψε η Γιούβε. Δούλεψε, έχτισε γήπεδο και τα έβγαλε. Ας κάνουν και οι υπόλοιποι το ίδιο, αν μπορούν και ξέρουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου