14 Νοε 2016

Αυτή είναι η αλήθεια στο ρεπορτάζ της Messaggero για τον Πάολο Ντιμπάλα

Η τελική συμφωνία και στο θέμα των μπόνους απομένει για να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Πάουλο Ντιμπάλα.

Με αφορμή και το σχόλιο ενός αναγνώστη για ένα ρεπορτάζ της Il Messaggero για το θέμα, ψάξαμε και βρήκαμε τι ακριβώς ισχύει. Και η αλήθεια είναι ότι το ρεπορτάζ της Il Messaggero, η οποία είναι μια πολιτική ρωμαϊκή εφημερίδα, είναι διαφορετικό από αυτό που εμφανίστηκε, ως ρεπορτάζ της, σε κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες.

Το πραγματικό ρεπορτάζ της Il Messaggero είναι αυτό και το παραθέτουμε αυτούσιο...

«Η επιθυμία είναι κοινή. Η Γιουβέντους και ο Ντιμπάλα έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν τον γάμο τους, επεκτείνοντας και αναπροσαρμόζοντας το υπάρχον συμβόλαιο που έχει ισχύ ως το 2020. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστούν κάποιες συναντήσεις ακόμη για να υπάρξει οριστική συμφωνία και στο θέμα των μπόνους. Αυτή τη στιγμή το Νο 10 (σ.σ. τα μπέρδεψε η εφημερίδα, το Νο 21 φοράει) των μπιανκονέρι παίρνει περίπου 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει απαγόρευση μεταγραφών ως το 2018, και η Μπαρτσελόνα, η οποία εδώ και καιρό φέρεται να παρακολουθεί τον Αργεντίνο, δεν θα είχαν πρόβλημα να του τριπλασιάσουν τις αποδοχές. Να γιατί τα 4,5-5 εκατ. ευρώ που φέρεται να προσφέρει η Γιουβέντους μπορεί να μην φτάνουν για να κλειδώσουν ένα ταλέντο όπως αυτό του Αργεντίνου. Ο Ντιμπάλα φέρεται να έχει επιλεγεί από τον Φλορεντίνο Πέρεθ για να συνθέσει το BCD (Μπέιλ-Κριστιάνο-Ντιμπάλα) αντί του BBC (Μπέιλ-Μπενζεμά-Κριστιάνο)».


Αυτό το ρεπορτάζ, σε κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες μεταφράστηκε σαν... άρνηση του Ντιμπάλα να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Γιουβέντους επειδή θέλει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αργεντίνος υποσχέθηκε αγάπη διαρκείας στους μπιανκονέρι με δηλώσεις του πριν εβδομάδες, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει σε σχετικό κείμενο, αλλά και το γεγονός ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ως το 2018, πάμε να δούμε τώρα τι ισχύει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα...

Γιουβέντους και Ντιμπάλα είναι σε συζητήσεις για να ολοκληρώσουν την συμφωνία τους και το κομμάτι που έχει απομείνει ουσιασικά για να ολοκληρωθεί αυτή, είναι το ύψος των μπόνους που θα προβλέπονται. Μπόνους για επίτευξη είτε ατομικών είτε ομαδικών στόχων.


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Corriere dello Sport αλλά και της La Stampa, η επιθυμία για επέκταση και αναπροσαρμογή του συμβολαίου είναι κοινή, οι συζητήσεις πάνε καλά και δεν αποκλείεται η ανακοίνωση να έρθει ακόμη και εντός του Νοεμβρίου.

Πέραν αυτού, η Il Messaggero είναι μια πολιτική εφημερίδα της Ρώμης και διαχρονικά έχει δικαιωθεί μόνο σε θέματα που αφορούν τις Ρόμα και Λάτσιο. Οχι σε όλα αλλά σε αρκετά. Σε θέματα που αφορούν τη Γιουβέντους, για την οποία στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και... σχεδόν υβριστικούς τίτλους σε κομμάτια της, τα ποσοστά επιτυχίας είναι τραγικά. Κάποια στιγμή, βέβαια, μπορεί και να επιβεβαιωθεί σε κάτι αλλά προς το παρόν δεν την λες και αξιόπιστη σε θέματα Γιούβε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου