5 Νοε 2016

Αλέγκρι: Η Κιέβο είναι ο χειρότερος αντίπαλος που μπορούσε να μας τύχει τώρα

Πράξεις και όχι λόγια, ως τον Μάρτιο, ζήτησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Κιέβο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για την Κιέβο: «Είναι ο χειρότερος αντίπαλος που μπορούσε να μας τύχει τώρα. Είναι μια οργανωμένη ομάδα, δυνατή στην έδρα της, τρέχουν πολύ. Για εμάς είναι ένα σημαντικό ματς και γιατί κλείνει έναν βαρύ κύκλο με Μίλαν, Νάπολι, τα δύο ματς με την Λιόν. Παίξαμε έξι ματς, αύριο είναι το έβδομο σε ένα μήνα, πρέπει να κλείσουμε με νίκη».

Για τους Μπονούτσι, Μαρκίζιο: «Είναι και οι δύο στην αποστολή. Οποιος είναι στην αποστολή έχει πιθανότητες να παίξει, αν και για τον Λεονάρντο είναι πιο δύσκολο».


Για το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport για τον Μπουφόν: «Υπήρξε μια ανακοίνωση της διοίκησης και νομίζω πως ήταν ξεκάθαρη. Από εκεί και πέρα, εγώ ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν συνάντησα έναν αντίπαλο που έκανε άκρη. Πάντα τους βρίσκω μπροστά μου».

Για το σύστημα: «Δεν έχω αποφασίσει, θα πρέπει να δω αύριο πρωί πώς θα είναι ο Μαρκίζιο. Οταν επιστρέφεις μετά από τόσους μήνες, το έχω ξαναπεί, πρέπει να προσέξεις για μυικά προβλήματα λόγω της αποχής. Πρέπει να το διαχειριστώ με προσοχή».

Για την κριτική που γίνεται: «Εμένα με ενδιαφέρει η Γιουβέντους να πάει καλά και αυτή την στιγμή πάει καλά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη αφού έχουμε πολλές πιθανότητες για την 1η θέση. Είναι φυσιολογικό ότι πρέπει να βελτιωθούμε, έγιναν αλλαγές το καλοκαίρι, χρειάζεται χρόνος. Προκαλώ κάποιον να μου πει ότι τέτοια εποχή πέρυσι πίστευε ότι η Γιουβέντους θα έπαιζε έτσι απέναντι στην Μπάγερν και θα έπρεπε να προκριθεί. Οπως λένε στο Λιβόρνο, τα λόγια τα παίρνει ο άνεμος και τα μηχανάκια οι Λιβορνέζοι. Αρκετά με τα λόγια, θα πρέπει να κοιτάξουμε τις πράξεις και να αφήσουμε τα λόγια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο και η κριτική πρέπει να λειτουργήσει σαν κίνητρο για εμάς. Ακόμη και για το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο να το κατακτήσεις, πρέπει να είσαι στο 100% και όχι στο 50%. Η Γιουβέντους διαφέρει σε κάτι σε σχέση με τις άλλες ομάδες... Οταν πρέπει να δουλέψει, σηκώνει τα μανίκια και δουλεύει, παίρνει τις νίκες. Το Champions League γίνεται κρίσιμο από τον Μάρτιο, πριν τον Μάρτιο δεν πρέπει να μιλήσουμε. Αρκετά με τα λόγια. Και να ξέρετε ότι είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι δεχόμαστε κριτική».

Για τις επιστροφές των τραυματιών: «Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος θα επιστρέψει ο Ντιμπάλα. Για τον Πιάτσα θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη. Ο Μάρκο έχει στοιχεία που θα μας βοηθήσουν πολύ. Οταν θα είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι, θα έχουμε άλλη δυναμική. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό για να φτάσουμε στον Μάρτιο στην τοπ κατάστασης μας σωματικά και αγωνιστικά».


Για το ότι θα φύγουν πάλι οι διεθνείς και είναι πολλοί: «Είμαι χαρούμενος όταν δίνουμε παίκτες μας στις εθνικές. Στις προπονήσεις, βέβαια, θα μείνω με 3-4 παίκτες πάλι αλλά αν στις διακοπές λόγω εθνικών ομάδων έμεναν 20 παίκτες στο Βινόβο, με κάθε σεβασμό, θα σήμαινε ότι ήμασταν στην 10η θέση».

Για τους Ντάνι Αλβες και Πιάνιτς: «Το πιο σημαντικό είναι να γνωριστούν αγωνιστικά όλοι οι παίκτες μεταξύ τους. Το γεγονός ότι παίζαμε κάθε τρεις μέρες αυτό τον μήνα, σημαίνει ότι σχεδόν δεν είχαμε χρόνο για προπονήσεις. Ο Αλβες έκανε καλά ματς και κάποια στα οποία δυσκολεύτηκε περισσότερο. Ο Πιάνιτς έχει 3 γκολ, 3 ασίστ, εκτελεί καλά τα στημένα, δυστυχώς με τον Πιάνιτς στο γήπεδο δεν παίρνουμε φάουλ στις δικές του θέσεις. Ενα πήραμε για τη θέση του Ντιμπάλα και το έβαλε με την Ουντινέζε».

Για το Champions League: «Είπαμε, θα τα πούμε τον Μάρτιο. Επειδή κάποια πράγματα τα ξεχνάμε, να θυμηθούμε ότι τον πρώτο μου χρόνο εδώ, πήγαμε να παίξουμε τη ζωή μας -στον όμιλο- στο Μάλμε. Μετά πήγαμε στον τελικό. Κάθε πράγμα στον καιρό του, ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη τον Μάρτιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου