26 Νοε 2016

Τι απάντησε ο Αλέγκρι στον Περέιρα και τι ζητάει από τους παίκτες του μέχρι τον Μάρτιο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προσπάθησε να κάνει τους πάντες στην ομάδα να καταλάβουν ότι δε θα πρέπει να θεωρούν σίγουρο το πρωτάθλημα λόγω του +7.

Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε στους δημοσιογράφους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Τζένοα και τα κυριότερα από όσα είπε είναι τα εξής...

Για το κλίμα που υπάρχει μετά το +7 και την 1η θέση στον όμιλο του Champions League: «Είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε ότι το +7 είναι μεγάλο προβάδισμα, πρέπει να διατηρήσουμε τα πόδια στο έδαφος και να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Αν δεν καταλάβουμε τη σημασία αυτού του μήνα, θα φερθούμε ανεύθυνα. Είναι ένας σημαντικός μήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου παίζουμε ένα ποσοστό του scudetto, πριν πάμε στη Ντόχα για το Σούπερ Καπ στις 23 του μήνα. Το Champions League, με εξαίρεση το ματς με την Ντιναμό, θα μας απασχολήσει ξανά τον Μάρτιο. Αρα, από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω, θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι με το +7 τελείωσαν όλα. Οταν ήμουν στη Μίλαν, ήμασταν στο +4 από τη Γιουβέντους και τελικά, ένα μήνα μετά, ήμασταν στο -4. Δεν τελείωσε τίποτα. Οπως εμείς κάναμε ένα σερί νικών πέρυσι και επιστρέψαμε, έτσι μπορεί να το κάνει κάποια άλλη ομάδα φέτος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι συνεχώς».

Για τον Ιγκουαΐν, τον Μπενάτια, τον Κιελίνι και το αν μπορεί να παίξει βασικός ο Κιν: «Εχουν επιστρέψει κάποιοι παίκτες, ο Ιγκουαΐν στο ματς με την Πεσκάρα δέχθηκε ένα χτύπημα σε σημείο που είχε χτυπήσει και με την εθνική Αργεντινής. Θα δούμε αν αύριο θα είναι βασικός ή στον πάγκο. Αν παίξει, θα είναι 3-5-2 με τον Μάντζουκιτς επίσης στην επίθεση, αν δεν παίξει θα είναι 4-3-3 όπως με την Σεβίλλη. Είναι στην αποστολή και ο Μπενάτια, θα παίξει αυτός ή ο Ρουγκάνι, ο Κιελίνι θα είναι στον πάγκο. Το να είναι βασικός ο Κιν μου φαίνεται υπερβολικό, αν και πιστεύω ότι θα έκανε καλό ματς αν τον έβαζα απο την αρχή. Ωριμάζει, κυρίως πνευματικά, δουλεύοντας με την πρώτη ομάδα».


Για το πώς κατάφερε να έχει «ζωντανό» τον Μάντζουκιτς και αν ο Μαρκίζιο μπορεί πλέον να παίζει δύο σερί ματς: «Στη Γιουβέντους ο τρίτος επιθετικός, όπως σας αρέσει να τον χαρακτηρίζετε, θα παίξει 35-40 ματς την σεζόν. Σε μια μεγάλη ομάδα χρειάζεται ο ανταγωνισμός, αν δεν θες ανταγωνισμό μπορείς να πας σε μια μεσαία ομάδα για να παίζεις συνέχεια. Και να μην κατακτάς τίποτα όμως. Πάντα είχα και έχω εμπιστοσύνη στον Μάντζουκιτς και το ξέρει. Ο Μαρκίζιο, τώρα που θα έχουμε ένα ματς κάθε τέσσερις μέρες ή κάθε εβδομάδα, μπορεί να παίξει δύο συνεχόμενα. Βελτιώνεται συνεχώς η φυσική κατάσταση του».

Για όσα είπε ο Ρομπέρτο Περέιρα: «Το να περνάς από τη Γιουβέντους, είτε για πολλά χρόνια είτε για λίγα, είναι μεγάλη εμπειρία. Είναι εμπειρία που σε αλλάζει και την κουβαλάς μαζί σου σε όλη την καριέρα σου. Ο Περέιρα υπήρξε ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής αλλά φέτος κάναμε μια επιλογή. Αυτό δεν μειώνει, απαραίτητα, τον Περέιρα ως ποδοσφαιριστή».

Για την επίσκεψη του Αντρέα Πίρλο: «Μιλήσαμε, μου είπε ότι περνάει καλά στη Νέα Υόρκη και θέλει να παίξει ακόμη ένα χρόνο. Μετά θα δει τι θα κάνει. Ποδοσφαιριστές σαν τον Αντρέα δεν βγαίνουν πλέον, δυστυχώς η ζωή προχωράει και η ηλικία επίσης, είναι απώλεια για το ποδόσφαιρο συνολικά το να μην βλέπουμε τον Πίρλο να παίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου