24 Νοε 2016

Μαρκίζιο: Δε χρειάζεται το περιβραχιόνιο για να είναι αρχηγός κάποιος

Για το κέντρο της Γιουβέντους, την παλιά φρουρά της ομάδας, τον Λεονάρντο Μπονούτσι, την φυσική του κατάσταση αλλά και το περιβραχιόνιο των μπιανκονέρι μίλησε ο Κλαούντιο Μαρκίζιο.

Ο διεθνής χαφ της Γιούβε έκανε δηλώσεις στο Sky Italia και είπε τα εξής...

Για το πώς άλλαξε το κέντρο της Γιούβε: «Υπάρχει πάντα πολλή ποιότητα, παρά τις αλλαγές. Αλλάζουν απλά τα χαρακτηριστικά των παικτών, είναι φυσιολογικό. Με τον Αρτούρο (Βιντάλ), τον Αντρέα (Πίρλο) και τον Πολ (Πογκμπά) παίξαμε χρόνια μαζί και είχαμε πολλές επιτυχίες. Ο Σάμι (Κεντίρα) ήρθε πέρυσι και έχει αποδείξει την ποιότητα του και την εμπειρία του. Ο Μίραλεμ (Πιάνιτς) ήρθε φέτος, έχει μπει καλά στην ομάδα, έχει γκολ και ασίστ. Πρέπει απλά να του δώσουμε χρόνο γιατί χρειάζεται να δέσουμε όλοι μαζί σαν κέντρο και αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν, είμαστε ακόμη στον Νοέμβριο και δεν ήμασταν όλοι μαζί από την αρχή».

Για την παλιά φρουρά της Γιούβε: «Η παλιά φρουρά και ο πυρήνας Ιταλών που έχουμε είναι πάντα πολύ σημαντικά γιατί μπορούν να μεταδώσουν στους νεότερους τι σημαίνει να είσαι στη Γιουβέντους και να φοράς αυτή τη φανέλα. Οπως εμένα μου μετέδωσαν κάποια πράγματα οι παλαιότεροι όταν μπήκα στην ομάδα, έτσι πρέπει τώρα να τα μεταδώσω στους νεότερους».


Για τον Μπονούτσι: «Αυτό που εκτιμώ περισσότερο, αγωνιστικά, στον Λεονάρντο είναι η ικανότητα του να κάνει παιχνίδι από πίσω. Είναι πλήρης ποδοσφαιριστής. Οταν με μαρκάρουν, αρχίζει αυτός το παιχνίδι από πίσω και το ίδιο γινόταν όταν μάρκαραν και τον Πίρλο. Ο Μπονούτσι ξέρει να παίζει σαν χαφ αν και αμυντικός».

Για την φυσική κατάσταση του μετά την πολύμηνη απουσία του: «Δεν θέλω να μιλήσω τώρα με ποσοστά σε ό,τι αφορά τον βαθμό ετοιμότητας. Μπορώ να πω, όμως, ότι σε σχέση με πριν τραυματιστώ, τώρα μετά από ένα δύσκολο ματς νιώθω περισσότερο την κούραση. Είναι λογικό μετά από τόσους μήνες να χρειάζομαι περισσότερο χρόνο».

Για το αν σκέφτεται τον εαυτό του σαν μελλοντικό αρχηγό: «Πίστευα και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται το περιβραχιόνιο για να είναι αρχηγός κάποιος. Οταν ήταν ο Αλεσάντρο (Ντελ Πιέρο), ήταν αρχηγός και ο Τζίτζι (Μπουφόν) παρά το γεγονός ότι δεν είχε το περιβραχιόνιο. Το θέμα είναι ο χαρακτήρας, όχι το περιβραχιόνιο σαν περιβραχιόνιο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μιλάνε καθημερινά στα αποδυτήρια μιας ομάδας και υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που αρκεί μια ομιλία τους ή και ένα βλέμμα τους μερικές φορές για να περάσει το μήνυμα. Ο χαρακτήρας μετράει περισσότερο από το περιβραχιόνιο. Οσες φορές το φόρεσα, πάντως, ένιωσα ένα δυνατό συναίσθημα και υπερηφάνεια επειδή σκεφτόμουν όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες της Γιουβέντους που το έχουν φορέσει στο πέρασμα των χρόνων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου