27 Νοε 2016

Πολυλογία και φλυαρία για έναν παίκτη που ποτέ δεν αποτέλεσε επιλογή του Αλέγκρι

Ο κόσμος χρειάζεται πάντα να περιμένει κάτι. Χρειάζεται νέα είδωλα, χρειάζεται ανανέωση. Αυτό το ρόλο παίζει ο Μόιζε Κιν.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους που έκανε ντεμπούτο στη Serie A και στο Champions League είναι καθημερινά πλέον στον αφρό της επικαιρότητας χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό. Απλά επειδή είναι αρκετά νεαρός και επειδή πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής από τον Αλέγκρι.

Για τον Κιν έχουν άποψη ελάχιστοι. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί του στην ομάδα και οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν την Primavera. Όλοι οι άλλοι απλά έχουν δει πως ο Κιν πουλάει και επενδύουν πάνω του όσο αυτός είναι στην επικαιρότητα.

Αναρωτηθείτε τι θα είχε γίνει αν είχε σκοράρει με την πρώτη ομάδα ο μικρός. Θα διαβάζαμε για τον νέο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που έρχεται να κατατροπώσει τους πάντες στο πέρασμά του. Μακάρι. Αλλά τα λόγια από την πράξη απέχουν πολύ.


Προσωπική άποψη για τον πιτσιρικά δεν έχω. Ούτε αρνητική, ούτε θετική. Αναμένω να τον δω. Αναμένω να τον κρίνω αφού έχει αγώνες στα πόδια του και όχι κάποια λεπτά συμμετοχής. Το ίδιο υποθέτω και για εσάς…

Αυτό που με κάνει, όμως, να είμαι περισσότερο επιφυλακτικός είναι πως η Γιουβέντους δεν ανέβαζε με κάποιο πλάνο στον Μόιζε Κιν στην πρώτη ομάδα. Τον έφερε λόγω ανάγκης. Επειδή ξέμεινε από επιθετικούς.

Ακόμη και όταν συμπληρώθηκε το ρόστερ της φετινής σεζόν και οι επιθετικοί ήταν μόλις τρεις (Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς), ο Κιν δεν ήταν συνειδητά η τέταρτη επιλογή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Συνειδητά έμεινε στην Primavera.

Κάτι λέει αυτό. Δεν νομίζετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου