30 Νοε 2016

Πώς η Γιουβέντους κατέστρεψε το παιχνίδι του Ιγκουαΐν, τι δείχνουν οι αριθμοί

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί του Γκονσάλο Ιγκουαΐν μέχρι στιγμής.

Ο Αργεντίνος έχει πετύχει 9 γκολ συνολικά, με τα 7 να είναι στη Serie A. Επίδοση που είναι στο -5 σε σχέση με πέρυσι, όταν στον ίδιο αριθμό αγωνιστικών είχε βάλει 12.

Η διαφορά είναι ότι πέρυσι, όπως διαβάζουμε στην Gazzetta dello Sport, είχε 29 σουτ προς την εστία ενώ φέτος 12 και 72 τελικές προσπάθειες ενώ φέτος 43.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το στατιστικό που λέει ότι σε έξι από τις 14 αγωνιστικές, κόντρα σε Λάτσιο, Ιντερ, Παλέρμο, Ουντινέζε, Μίλαν και Τζένοα δεν είχε ούτε σουτ προς την εστία.

Η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, είναι ότι στα ματς με Τζένοα, Λάτσιο, Ουντινέζε και Ιντερ αγωνίστηκε 37, 25, 24 και 16 λεπτά αντίστοιχα. Γενικά, σε ό,τι αφορά τον χρόνο συμμετοχής του, φέτος έχει -283 λεπτά.


Οι αριθμοί, συμπερασματικά, δείχνουν ότι ο Ιγκουαΐν σκοράρει με καλό ρυθμό για τον χρόνο συμμετοχής και τις τελικές αλλά ότι αυτές οι τελικές και γενικά η ουσιαστική συμμετοχή του στο παιχνίδι, υστερούν σε σχέση με πέρυσι στη Νάπολι. Και αυτό, από ένα σημείο και μετά, είναι θέμα της Γιουβέντους και όχι του ίδιου.

Οπως καταλήγει η εφημερίδα, οι λόγοι για τους μικρότερους αριθμούς είναι τρεις: Αρχικά, το γεγονός ότι η κατάσταση του στην αρχή της σεζόν δεν ήταν καλή και το γεγονός ότι στη Γιουβέντους έγινε και rotation.

Δεύτερον, το γεγονός ότι η Νάπολι είχε δύο εξτρέμ να τον βοηθάνε φτιάχνοντας φάσεις ενώ στη Γιούβε είναι άλλο σύστημα και τρίτον, το γεγονός ότι η απουσία του Ντιμπάλα (από τις 22/10) σημαίνει ότι έπρεπε ο Ιγκουαΐν να βγαίνει εκτός περιοχής.

Ο Αλέγκρι έχει σκεφτεί, τουλάχιστον όπως έγραφαν οι εφημερίδες, το 4-3-3 με τον Pipita στην κορυφή και τους Ντιμπάλα-Κουαδράδο στα άκρα ή το 4-2-3-1 με τον Ιγκουαΐν μπροστά και τους Πιάτσα (Αλεξ Σάντρο)-Ντιμπάλα-Κουαδράδο πίσω του. Προς το παρόν, όμως, δεν τα έχει δοκιμάσει...


1 σχόλιο:

  1. ΜΑΓΚΕΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΕΓΚΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΟΚ ΠΗΡΕ ΠΕΡΣΥ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΕΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.... Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΟΣΑ ΜΑΤΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή