Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

«Ο Κόντε είναι πιο Γιουβεντίνος από τον Αλέγκρι, ο πρώτος πόνταρε στο πάθος, ο δεύτερος στην τεχνική»

Ο μέντορας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρθηκε στο πώς βλέπει ως τώρα την ομάδα ο προπονητής.

Ο Τζιοβάνι Γκαλεόνε, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι αυτός που επηρέασε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Αλέγκρι και όταν μιλάει, μάλλον εκφράζει και την άποψη του προπονητή.

«Το ξέρει και ο Αλέγκρι ότι η Γιούβε δεν παίζει καλά αυτή την στιγμή, νομίζετε ότι δεν το βλέπει; Από την άλλη, βέβαια, όταν νικάς ακόμη κι αν δεν παίζεις καλά, είναι ακόμη καλύτερο γιατί επιβεβαιώνεται η δύναμη της ομάδας. Η Γιουβέντους άλλαξε 16-17 παίκτες μετά τον τελικό του 2015, κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό στην Ιταλία και όταν κυριαρχεί σε τέτοιο βαθμό και παίρνει και παίκτες όπως ο Ιγκουαΐν, ο Πιάτσα ή ο Ντάνι Αλβες, δεν βλέπω πώς δεν θα νικήσει ξανά», είπε ο Γκαλεόνε στη Mediaset και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κέντρο των μπιανκονέρι.


«Οταν η Γιουβέντους πήρε τον Πιάνιτς, ο Αλέγκρι πίστευε ότι ο Πογκμπά θα έμενε. Εγινε αυτή η πρόταση όμως και έφυγε. Αν δεν έφευγε, το κέντρο θα ήταν Κεντίρα-Μαρκίζιο-Πογκμπά και ο Πιάνιτς πίσω από τους Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν στο 4-3-1-2. Ωραίο δεν θα ήταν;».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε μια σύγκριση με τον Αντόνιο Κόντε, είπε: «Ισως ο Κόντε είναι πιο Γιουβεντίνος από τον Αλέγκρι, πάντα είχε το πνεύμα νικητή και την σκληράδα που χαρακτηρίζει την Γιούβε. Ο Αλέγκρι ποντάρει πολλά στην τεχνική, ο Κόντε στο πάθος. Οποτε αναλύει ένα ματς, αποκλείεται να μην αναφερθεί στο πάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου