2 Νοε 2016

«Στη Ρόμα αρκούν δύο καλά παιχνίδια για να σε ανεβάσουν στα αστέρια και όταν χάσεις οι οπαδοί δεν είναι δίπλα σου»

Τις διαφορές που υπάρχει στη γενικότερη νοοτροπία ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρόμα εξήγησε ο Μίρκο Βούτσινιτς.

Ο Μαυροβούνιος φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων αλλά πρωταθλητής -και μάλιστα τρεις φορές- έγινε ως μπιανκονέρο. Και αυτό, δεν οφείλεται μόνο στη δυναμικότητα της ομάδας αλλά και στη νοοτροπία που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων, στη νοοτροπία που έχουν οι δύο πόλεις γενικότερα.

«Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Οταν, για παράδειγμα, η Γιουβέντους φέρνει μια ισοπαλία, το αποτέλεσμα γίνεται δεκτό σαν ήττα. Το καταλαβαίνεις αυτό, το νιώθεις ότι η ισοπαλία δεν είναι αρκετή. Η νίκη βοηθάει, κάθε νίκη σε ωθεί στην επόμενη και πνευματικά γίνεσαι πιο δυνατός, αισθάνεσαι πιο δυνατός. Οι οπαδοί της Ρόμα δεν είναι έτσι. Εκεί αρκούν δύο καλά παιχνίδια για να σε ανεβάσουν στα αστέρια και μετά δύο κακά παιχνίδια για να έρθει η απογοήτευση και να νιώσεις ότι οι οπαδοί δεν είναι δίπλα σου. Αυτό μακροπρόθεσμα σε φθείρει», είπε ο Βούτσινις και συμπλήρωσε...


«Στο Τορίνο μπορείς άνετα να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, δεν θα σε ενοχλήσουν. Δεν υπάρχουν, επίσης, τόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο Τορίνο όσοι στη Ρώμη. Υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία ανάμεσα στις δύο πόλεις, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου