3 Νοε 2016

Η διπλή ερμηνεία του πρωτοσέλιδου της Tuttosport

Ας δούμε πώς σχολιάζουν οι ιταλικές εφημερίδες το 1-1 της Γιουβέντους με την Λιόν.

Η Tuttosport, αρχικά, παίζει με το fino alla fine, γράφοντας fino a Marzo. Ως τον Μάρτιο, δηλαδή και η εξήγηση μπορεί να είναι διπλή: Είτε ότι η Γιουβέντους έχει χρόνο ως τότε για να παρουσιαστεί όπως πρέπει, είτε ότι αν συνεχίσει έτσι, θα προκριθεί από τον όμιλο αλλά τον Μάρτιο θα αποκλειστεί. «Η Γιούβε δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λιόν: Ο Αλέγκρι εκνευρίστηκε για τα πολλά λάθη αλλά ευλόγησε την ισοπαλία: "Σημασία έχει το πού θα είμαστε την άνοιξη". Για την πρόκριση στους "16" χρειάζονται τουλάχιστον δύο βαθμοί».

Η Corriere dello Sport, από την πλευρά της, αποφάσισε να τα δει θετικά τα πράγματα. «Γιούβε όπως και να 'χει» είναι ο τίτλος και τον εξηγεί γράφοντας: «1-1 με την Λιόν, δεν έφτασε το γκολ Νο100 του Ιγκουαΐν. Παρ' όλα αυτά, η πρόκριση δεν κινδυνεύει και για την 1η θέση είναι ανοιχτή η κούρσα με την Σεβίλλη».


Οσο για την Gazzetta dello Sport, έχει για τίτλο το «Ahi Ahi Juve» και συμπληρώνει: «Υπέφερε, ήρθε ισόπαλη κα έχασε την 1η θέση. Δεν έφτασε ο Ιγκουαΐν, 1-1 με την Λιόν. Το 100ο γκολ made in Italy του Pipita (πέναλτι) ήταν μια ψευδαίσθηση. Ο Πιάνιτς δεν τράβηξε, οι μπιανκονέρι έσβησαν στην επανάληψη και ο Τολισό πάγωσε το Stadium: Η πρόκριση αναβλήθηκε. Στη Σεβίλλη (4-0 την Ντιναμό) στις 22 Νοεμβρίου το ματς για την 1η θέση. Ηρεμος ο Αλέγκρι: "Θα δούμε τον Μάρτιο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου