12 Δεκ 2016

«Πρέπει ίσως να εκτιμάς και τις μαγείες, αυτά που καταφέρνουν μόνο λίγοι να κάνουν»

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι με την Τορίνο με τα δύο γκολ που πέτυχε και η Gazzetta dello Sport εστίασε σε αυτόν.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας για τον Αργεντίνο φορ, ο οποίος έδωσε τη νίκη στη Γιουβέντους...

«Πώς κρίνεις έναν σέντερ φορ; Οχι μόνο από τα γκολ, λέει ο Αλέγκρι: "Το ότι κόστισε 90 εκατ. ευρώ δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοράρει πάντα". Σίγουρα όχι από τα κιλά, όπως τόνισε πριν λίγες μέρες στην Αργεντινή ο Ιγκουαΐν: «Με ξέσκισαν, μου φέρθηκαν άσχημα". Ισως από τα γκολ στα ντέρμπι: Είμαστε στα 9 πλέον στα Ρίβερ-Μπόκα, Ρεάλ-Ατλέτικο και Τορίνο-Γιουβέντους. Οπως και από τα καθοριστικά γκολ και αυτά τα δύο είναι τέτοιο, όπως και αυτά που έβαλε κόντρα σε Νάπολι και Λιόν.

Στο κάτω-κάτω, πρέπει ίσως να εκτιμάς και τις μαγείες, αυτά που καταφέρνουν μόνο λίγοι να κάνουν. Αυτά για τα οποία αξίζει να πληρώσεις πολλά γκολ. Οπως, για παράδειγμα, η κίνηση που έκανε έχοντας πάνω του τον Μπαρέκα, στη βαθιά μπαλιά του Κιελίνι: Εβλεπε την μπάλα να έρχεται, έκανε περιστροφή στον εαυτό του, την βρήκε ξανά μπροστά του, στο δεξί του πόδι, έτοιμη για να σταλεί στα δίχτυα.

Τέτοια γκολ βάζεις μόνο αν έχεις ένα ανώτερο ένστικτο, μια ξεχωριστή κλάση: Ο Ιγκουαΐν άγγιξε 4 φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, οι δύο από αυτές μετατράπηκαν σε πανηγυρισμούς.


Δεν έκανε ένα ματς αναμονής όμως σαν αρπακτικό: Ο Πιπίτα ήταν συνεχώς μέσα στο ματς, έπαιζε με πλάτη στο τέρμα αλλά γυρνούσε και για να βοηθήσει, έψαξε χώρους για τον ίδιο και τον Μάντζουκιτς. Υπαγόρευε με συνέπεια την κίνηση της ομάδας, συχνά εκνευριζόταν με τους συμπαίκτες αν η κίνηση ή η πάσα δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Ηθελε να αφήσει το σημάδι του και όταν το κατάφερε, πήγε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του και να τους ευχαριστήσει. Με την είσοδο του Ντιμπάλα έπαιξε μόνος στην κορυφή της επίθεσης και οι ευκαιρίες ήρθαν απανωτές.

"Ας πούμε ότι μου έκανα ένα καλό δώρο γενεθλίων", είπε ο ίδιος. Ο Ιγκουαΐν έγινε 29 ετών χθες (σ.σ. προχθές). Την τούρτα του στο ντέρμπι την σχολίασε έτσι: "Ηταν ένα ξεχωριστό ματς, χάναμε, ήμασταν σε δύσκολη θέση αλλά μετά την ισοφάριση διατηρήσαμε τον έλεγχο και στο τέλος νικήσαμε. Μήνυμα για τις Ρόμα και Μίλαν; Εμείς κάναμε αυτό το καθήκον μας, έπρεπε να νικήσουμε και το κάναμε. Το τι θα κάνουν αυτοί αύριο είναι δικό τους πρόβλημα".

Δικό του πρόβλημα δεν είναι ούτε καν ο αριθμός των γκολ: Τώρα είμαστε στα 9 στο πρωτάθλημα (έχει άλλα 3 στο Champions League), κόντρα στα 36 που έβαλε συνολικά πέρυσι. "Εγώ δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό, πάντα ήμουν και είμαι ήρεμος". Οι σπουδαίοι σέντερ φορ, άλλωστε, δεν κρίνονται μόνο από τον αριθμό των γκολ...».


1 σχόλιο:

  1. Τον θεωρώ ανώτερο από Τρεζεγκε, τέτοιον σκόρερ έχουμε να δούμε από την δεκαετία του 90 στην ομάδα.

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή