31 Δεκ 2016

Η ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Ντιμπάλα

Το μοναδικό κακό που έκανε η απώλεια του Σούπερ Καπ Ιταλίας από τη Μίλαν, ήταν πως έδωσε το δικαίωμα στην Gazzetta dello Sport να βγάλει το θέμα Γιουβέντους-Αλέγκρι.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ένα τρόπαιο είναι πάντα τρόπαιο και ό,τι μαζεύει η ομάδα είναι καλό αλλά από ’κει και πέρα, η απώλεια έφερε και ένα καλό. Την ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο Αργεντίνος άσος έχει υποσχεθεί ουκ ολίγες φορές πίστη στη Γιουβέντους. Θέλει να παραμείνει μπιανκονέρο και να γράψει τη δική του ιστορία στο Τορίνο. Μέχρι τον αγώνα του Σούπερ Καπ, για τον Ντιμπάλα ήταν σχεδόν όλα ρόδινα.


Έκανε μια εκπληκτική πρώτη σεζόν στην ομάδα, τον συνέκριναν αρκετές φορές με τον Ντελ Πιέρο, άκουγε τα καλύτερα από παντού. Πήρε τρόπαια και βοήθησε να κατακτηθούν και δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες. Μόνο κάποιοι τραυματισμοί και τίποτα παραπάνω.

Μετά τον τελικό στη Ντόχα, ο Πάουλο Ντιμπάλα έκλαψε για πρώτη φορά λόγω αποτυχίας. Αν το είχε κάνει νωρίτερα αυτό, είχε συμβεί λόγω συγκίνησης. Ο Ντιμπάλα ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά…

Έμαθε πως το ποδόσφαιρο έχει και τις δυσκολίες του. Και μπορεί κάποιες στιγμές να είναι υπεύθυνος και ο ίδιος. Το χαμένο πέναλτι του Αργεντίνου σε έναν τελικό που, κακά τα ψέματα, έχει μικρή βαρύτητα, του έμαθε πολλά. Γιατί η ποδοσφαιρική ωριμότητα έρχεται και από τις αποτυχίες. Κυρίως από αυτές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου