17 Δεκ 2016

Τι κατάφερε τελικά ο παίκτης που το 2014 γύρισε πίσω το αεροπορικό εισιτήριο της Γιουβέντους και επέλεξε τη Ρόμα;

Δυόμιση χρόνια πριν, υπήρχε ένας παίκτης που έκλεισε την πόρτα στη Γιουβέντους για να πάει στη Ρόμα. Μάλιστα, ενώ είχε αεροπορικό εισιτήριο για το Τορίνο, δεν το χρησιμοποίησε ποτέ.

Τρεις ιταλικές εφημερίδες, η Gazzetta dello Sport, η La Stampa και η La Repubblica μετέφεραν εκείνες τις ημέρες το «χοντρό» παρασκήνιο της μεταγραφής του Χουάν Ιτούρμπε. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει…

Ο Αργεντίνος ήταν στα πρωτοσέλιδα εκείνου του καλοκαιρού. Η Γιουβέντους και η Μίλαν ήταν οι βασικές διεκδικήτριες για τον ποδοσφαιριστή της Ελλάς Βερόνα. Κάποια στιγμή οι μπιανκονέρι έδειξαν να παρατάνε την υπόθεση αλλά αυτή ήταν μια τακτική του Μπέπε Μαρότα.

Η Ρόμα έκανε ρελάνς και η Γιουβέντους μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Τότε ο Αργεντινός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε προγραμματισμένο ταξίδι για το Τορίνο. Δεν σκέφτηκα ποτέ να πάω στη Γιουβέντους. Έμαθα την τελευταία στιγμή που θα πήγαινα».

Gazzetta dello Sport και La Stampa, όμως, τον έβγαλαν ψεύτη αποκαλύπτοντας την ύπαρξη αεροπορικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο όνομα IturbeArvalos/JuanManuel. Πρόκειται για πτήση της Lufthansa με προορισμό το Τορίνο από Φρανκφούρτη.

Το αεροπορικό εισιτήριο που είχε βγάλει η Γιουβέντους για τον Ιτούρμπε


Τι είχε συμβεί αλήθεια;


Ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, Βάλτερ Σαμπατίνι, τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής (βρισκόμαστε στις 19 και 20 Ιουλίου του 2014) έκανε την αποφασιστική του επίθεση.

Έτσι, έπεισε την Ελλάς Βερόνα αλλά πρωτίστως τον μάνατζερ του παίκτη Γκουστάβο Μασκάρντι συμφωνώντας να του καταβάλλει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ανάμεσα σε προμήθεια και ένα ποσοστό του ποδοσφαιριστή που του ανήκει και να πληρώσει επιπλέον άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ στους άλλους μάνατζερ Τριούλτσι και Ανελούτσι.

Η Ελλάς Βερόνα ενημέρωσε αμέσως για αυτήν την πρόταση τους Μαρότα και Ανιέλι, οι τελευταίοι έκριναν ότι δεν θα κάνουν αντιπρόταση και ο παίκτης κατέληξε στον σύλλογο που έκανε την υψηλότερη προσφορά».


Οι πρώτες δηλώσεις
Ο Χουάν Ιτούρμπε πήγε με πολλά όνειρα στη Ρώμη
«Επέλεξα τη Ρόμα γιατί θα πετύχει σπουδαία πράγματα και επιδίωξα να δουλέψω με τον Ρούντι Γκαρσία γιατί με ήθελε στην ομάδα του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον», δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Χουάν Ιτούρμπε.

Ο Αργεντίνος που είχε γίνει το εσωτερικό μεταγραφικό σήριαλ εκείνου του καλοκαιριού, κατέληξε στην «αιώνια πόλη» ενώ είχε προτάσεις από τη Γιουβέντους και τη Μίλαν. «Οι τιφόζι που με συναντούν μου δείχνουν μεγάλη πίστη. Οι οπαδοί μας είναι πολύ παθιασμένοι και είναι σημαντικό να τους νιώθουμε δίπλα μας…», είχε δηλώσει τότε, δείχνοντας πως αισθάνεται άνετα, όμορφα και παθιασμένα στο νέο του περιβάλλον.


Η εκτίμηση στον Τότι
Το νέο απόκτημα της Ρόμα είχε αποκαλύψει τότε πως έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον καπιτάνο της ομάδας του, τον Φραντσέσκο Τότι, και το πρώτο πράγμα που έκανε όταν τον συνάντησε ως συμπαίκτης ήταν να βγάλει μία φωτογραφία μαζί του.

«Συνήθιζα να τον παρακολουθώ από την τηλεόραση. Μπορεί να είναι ένας πρωταθλητής αλλά είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Μας βοηθάει όλους μαζί», τόνισε.

Ήταν σωστή η επιλογή του Χουάν Ιτούρμπε; Ρητορική ερώτηση. Η Γιουβέντους πράγματι ενδιαφερόταν γι’ αυτόν. Αν  Αργεντίνος είχε πάρει το αεροπλάνο για το Τορίνο θα είχε σήμερα δύο νταμπλ και φυσικά θα είχε εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής.

Μπορεί να μην είχε το βάρος να σηκώσει τη φανέλα της Γιούβε όμως, εδώ δεν κατάφερε να παίζει βασικός στη Ρόμα. Οπότε, κερδισμένοι βγήκαν οι πρωταθλητές Ιταλίας που δεν τον πήραν και χαμένος ο ποδοσφαιριστής.

Τραγική ειρωνεία; Ακούγεται πως ενδιαφέρεται η Τορίνο για να τον πάρει δανεικό. Ο παίκτης που απέρριψε τη Γιουβέντους ενδέχεται να έρθει στο Τορίνο δυόμιση χρόνια μετά για αλλά για να παίξει στην ομώνυμη ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου