1 Δεκ 2016

Ιγκουαΐν: Με... ξέσκισαν με όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν

Για όλα τα θέματα μίλησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην πολιτική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Αργεντίνος φορ δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις αλλά τώρα το έκανε και παραθέτουμε όσα είπε...

Για το όνειρο του: «Να κατακτήσω πολλά τρόπαια με τη Γιουβέντους, η οποία με εμπιστεύθηκε. Θέλω να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη με πολλά γκολ. Οταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θέλω να με θυμούνται για ό,τι θα έχω κάνει».

Για την κριτική: «Το ιταλικό πρωτάθλημα, όπως λέει και ο πατέρας μου, είναι το πιο δύσκολο για έναν επιθετικό. Είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις εδώ. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν είναι τέλειος. Θέλω πάντα να μαθαίνω, μερικές φορές είναι δύσκολο να δεχθείς κριτικής αλλά πρέπει να είσαι ταπεινός, να ακούς και να προσπαθείς πάντα να βελτιώνεσαι».

Για τα γκολ: «Είναι σημαντικό να σκοράρεις πάντα αλλά δεν γίνεται πάντα. Πρέπει να βοηθάς την ομάδα κι όταν δεν σκοράρεις. Το γκολ μπορεί να το βάλει και ένας αμυντικός, όπως ο επιθετικός μπορεί να σώσει μια μπάλα πάνω στη γραμμή».


Για το αν ήταν... απελευθέρωση το πρώτο του γκολ με τη Γιουβέντους μετά την μεταγραφή των 90 εκατ. ευρώ: «Δεν ήταν απελευθέρωση, έχω βάλει περισσότερα από 300 γκολ στην καριέρα μου. Ηταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, με... ξέσκισαν με όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Ελεγαν ότι είχα κιλά, ότι δεν ήμουν καλά κλπ. Μετά μπήκα αλλαγή, σκόραρα και αμέσως έλεγαν ότι είμαι σε τρομερή φόρμα. Δεν καταλαβαίνω πόσο εύκολα αλλάζουν άποψη ορισμένοι».

Για τη νοοτροπία νικητή της Γιουβέντους: «Οπως είπε και ο Πιάνιτς, όταν έρχεσαι στη Γιουβέντους καταλαβαίνεις γιατί νικάει. Οταν είσαι απ' έξω, βλέπεις να κάνουν 25 σερί νίκες, λες ότι είναι δυνατοί κλπ. Μετά έρχεσαι στη Γιουβε και λες: "Γαμώτο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές εδώ που έχουν κατακτήσει τόσα στην καριέρα τους αλλά έχουν ακόμη αυτή την πείνα για νίκες". Είναι κάτι που σε παρασύρει κι εσένα και σου δημιουργεί την θέληση να βελτιώνεσαι συνεχώς Το να βλέπεις τον Μπουφόν και τον Μπαρτσάλι να δίνουν τα πάντα για το ποδόσφαιρο, κάνει τη διαφορά. Αυτή είναι η νοοτροπία που μπορεί να σε πάει μακριά».

Για την ως τώρα σεζόν του: «Ηρθα σε μια ομάδα όπου όλα, συμπαίκτες-προπονητής-σύστημα, είναι νέα για μένα και η σεζόν πάει όπως την φανταζόμουν. Εχω βάλει 9-10 γκολ σε 19 συμμετοχές, έπαιξα σχεδόν σε όλα. Και όταν έπρεπε να μείνω στον πάγκο, έμεινα στον πάγκο. Είναι αποφάσεις του προπονητή και πρέπει να έχω την ταπεινότητα για τις αποδεχθώ. Οπως και να έχει, είμαστε η μόνη ομάδα της Ευρώπης που είναι στην 1η θέση σε πρωτάθλημα και Champions League. Δεν μου φαίνεται λίγο αυτό».

Για το γκολ επί της Νάπολι: «Είχα αποφασίσει πριν το ματς ότι δεν θα πανηγυρίσω αν σκοράρω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήθελα να νικήσω. Είμαι, όμως, άνθρωπος που δεν ξεχνάει τι έκανα στη Νάπολι και τι πήρα από τη Νάπολι. Μου έδωσαν πάρα πολλά και με βοήθησαν να βελτιωθώ. Με το να μην πανηγυρίσω, ήθελα να δείξω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα, τον προπονητή, τους τιφόζι. Μετά την λήξη πανηγύρισα με αυτούς της Γιούβε γιατί το αξίζουν για τον σεβασμό και την αγάπη που μου δίνουν».

Για τη μάχη του τίτλου: «Από εμάς εξαρτάται αν θα νικήσουμε ή όχι Είμαστε πρώτοι με +4. Αν το χάσουμε, θα σημαίνει ότι τα πήγαμε άσχημα. Είναι απλό».


Για το Champions League: «Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά το παιχνίδι μας γιατί έχουμε πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές και μπορούμε να το κάνουμε. Και πρέπει πάντα να μπαίνουμε στο γήπεδο με τη σωστή νοοτροπία. Το αντίθετο, δηλαδή, από ό,τι κάναμε στη Γένοβα. Μια ομάδα όπως η Γιούβε δεν μπορεί να τρώει τρία γκολ σε μισή ώρα».

Για τον πίνακα των σκόρερ: «Αν θα ξεπεράσω τους Τζέκο και Ικάρντι; Και να μην τους ξεπεράσω, δεν έγινε τίποτα. Το σημαντικό είναι να πάρεις το πρωτάθλημα, γι' αυτό είμαι εδώ. Αν βάλω και πολλά γκολ, ακόμη καλύτερα».

Για την κατάσταση του: «Δέχθηκα ένα χτύπημα πάνω από το γόνατο στο ματς με την Πεσκάρα αλλά τώρα είμαι καλά. Αισθάνομαι στο 100%, έχω βελτιωθεί σε πολλούς τομείς και ξέρω ότι οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου είναι χαρούμενοι για αυτό που κάνω προς το παρόν».

Για τις φήμες περί απειλών και 24ωρης προστασίας: «Μηδέν, τίποτα. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό, είναι απόλυτη έλλειψη σεβασμού. Ποτέ δεν δέχθηκα απειλές, ποτέ δεν είχα προστασία στη ζωή μου και ποτέ δεν θα έχω».

Για τη σχέση του με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Ολα καλά, ήρεμα. Γνωριζόμαστε όσο προχωράει η σεζόν και υπάρχει σπουδαίος σεβασμός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου