5 Δεκ 2016

Οι αξέχαστες ατάκες του Πογμπά όταν ήταν στη Γιουβέντους

Μπορεί ο Πολ Πογκμπά να διέψευσε αυτή τη φορά, γιατί τον Αύγουστο το είπε ξεκάθαρα, τα περί διακοπών στη Γιουβέντους αλλά δεν μπορεί να διαψεύσει όσα έλεγε την περσινή σεζόν.

Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, τα διέψευσε με τις πράξεις του, με την απόφαση του να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν μπορεί, όμως, να διαψεύσει ότι τα είπε.

Και αφού τα είπε, είναι αναπόφευκτο να γίνουν συγκρίσεις ανάμεσα στα λόγια του και στις πράξεις του, ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για τον Πογκμπά...

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι έλεγε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Γάλλος.

Στις 5 Νοεμβρίου 2015, με τα αγγλικά και ισπανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι είναι στο στόχαστρο των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πογκμπά μιλάει στην L' Equipe και δηλώνει...


«Η Γιουβέντους είναι η πρώτη ομάδα στην οποία άρχισα να παίζω κανονικά. Είναι η ομάδα που με καθιέρωσε στην εθνική Γαλλίας, η ομάδα στην οποία πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Είναι, δηλαδή, η ομάδα της καρδιάς μου. Με εμπιστεύθηκαν, πίστεψαν σε μένα. Πόσο αγαπάω τη Γιούβε από το 1 ως το 10; 10! Από την πρώτη μου μέρα στο Τορίνο δίνω τα πάντα για το κλαμπ, την φανέλα, τα πάντα. Παίζω πάντα στο 100%. Πάντα».

Δύο μήνες μετά, στις 19 Ιανουαρίου 2016, ο Γάλλος μιλάει σε ιταλικά ΜΜΕ και σχολιάζει με τον εξής τρόπο τα αγγλικά σενάρια για Γιουνάιτεντ και Τσέλσι: «Η Γιούβε είναι το κλαμπ που πίστεψε σε μένα και πρέπει να δώσω το 100% για αυτή τη φανέλα. Εύχομαι να κερδίσω την Χρυσή Μπάλα με αυτή τη φανέλα. Ο Ραϊόλα είπε ότι αξίζω 80 εκατ. ευρώ; Δεν αξίζω τίποτα. Πρέπει να κάνω περισσότερα για να γίνω ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής όπως οι Μπουφόν και Πίρλο».

Τρεις μήνες μετά, στις 10 Απριλίου 2016, με αφορμή δηλώσεις του Νεϊμάρ για το πόσο πολύ θα ήθελε να γίνει συμπαίκτης με τον Πογκμπά στην Μπαρτσελόνα, ο Γάλλος μιλάει στη Gazzetta dello Sport και λέει: «Είναι πολύ όμορφο να ακούς ωραία λόγια από έναν σταρ ποδοσφαιριστή όπως ο Νεϊμάρ αλλά θα μείνω με χαρά στη Γιουβέντους».

Ενα μήνα μετά, τον περασμένο Μάιο δηλαδή, στη φιέστα για την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος, το Juventus Stadium αποθεώνει τον Πογκμπά κατά την είσοδο του φωνάζοντας «non si vende Pogba», δηλαδή «δεν πωλείται ο Πογκμπά». Ο Γάλλος το απολαμβάνει και στη συνέχεια, παρουσία δημοσιογράφων στα αποδυτήρια, λέει ότι «αυτό είναι το πιο όμορφο σύνθημα».

Αφού, λοιπόν, τα είπε όλα αυτά μέσα σε μόλις μία σεζόν, στο τέλος αυτής της σεζόν ο Πολ Πογκμπά αποφάσισε να μας δείξει ότι δεν εννοούσε τίποτα. Προτίμησε την Γιουνάιτεντ από τη Γιουβέντους, είπε ότι η αγγλική ομάδα είναι αυτή της καρδιάς του, την χαρακτήρισε σπίτι του και την 4ετία στο Τορίνο «διακοπές» και τώρα προσπαθεί να διαψεύσει αυτό που δεν διαψεύδεται: Δεν ήταν ποτέ απολύτως ειλικρινής με τη Γιουβέντους, το κλαμπ που -όπως λέει ο ίδιος- τον εμπιστεύθηκε και τον έκανε αυτό που είναι σήμερα...


1 σχόλιο:

  1. Βασικα οι διακοπες (απο κουπες και champions league) του Πογκμπα μολις ξεκινησαν. και αποτι φαινεται θα ειναι μακροχρονες.. περαστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή