28 Δεκ 2016

Ερωτήματα και σκέψεις για έναν πόλεμο που είναι ήδη σε εξέλιξη

Η ευκολία με την οποία δημιουργήθηκε ξαφνικά θέμα Αλέγκρι, εντυπωσιάζει.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Καταρχάς, για να πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά, η εφημερίδα που δημιούργησε το θέμα είναι η Gazzetta dello Sport.

Είναι η εφημερίδα στην οποία η Γιουβέντους απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο, επειδή πριν καιρό είχε δημιουργήσει ένα άλλο «αποκλειστικό» θέμα. Αυτό με την ατάκα του Τζίτζι Μπουφόν για τους αντιπάλους της Γιούβε.

Αυτή η εφημερίδα, λοιπόν, γράφει ότι υπάρχει κρίση στις σχέσεις Γιουβέντους-προπονητή. Δηλαδή διοίκησης-προπονητή. Με βάση την δική μου λογική, είναι δύσκολο μια διοίκηση που φτάνει στο σημείο να αφήσει εκτός γηπέδου ένα Μέσο, να μιλάει μαζί του και να του πασάρει και ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο μπορεί να κάνει άνω-κάτω την ομάδα μέσα στις. Αρα, μπορώ να σκεφτώ ότι ενδέχεται να έδωσε το θέμα ο Αλέγκρι.


Η εφημερίδα, όμως, απαιτεί από τον Αλέγκρι να ξεκαθαρίσει το θέμα μέσα στις επόμενες μέρες. Αν κάποιος σου δίνει ένα τόσο δυνατό θέμα, δεν τον βγάζεις στη σέντρα μέσω πρωτοσέλιδου, απαιτώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Το γιατί η Gazzetta dello Sport απαιτεί, βέβαια, οφείλεται στο γεγονός ότι επί δεκαετίες τα διευθυντικά της στελέχη αισθάνονται σαν τον... Πάπα. «Αφού το γράφει η Gazzetta, είναι νόμος», είναι η λογική τους.

Ο Μπουφόν, πάντως, όταν τοποθετήθηκε για το θέμα, τους διέψευσε. Και είπε ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει άμεσα το συγκεκριμένο «θέμα» επειδή θεωρεί ουσιαστικά υποτιμητικό το να μπαίνει στη διαδικασία να διαψεύδει πράγματα που δεν ισχύουν.

Δεν ξέρουμε αν το ίδιο θα πει και ο Αλέγκρι όταν μιλήσει, ή ο Μαρότα αν αποφασίσει να πάρει αυτός θέση, πάντως η Γιουβέντους αυτή την στιγμή εμφανίζεται να είναι σε κρίση.

Και την εμφανίζει σε κρίση ένα Μέσο, με το οποίο οι σχέσεις είναι οι χειρότερες. Ενα Μέσο που δεν είχε... προειδοποιήσει με τα ρεπορτάζ του τις προηγούμενες μέρες για κάτι τέτοιο. Και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έγραφε ποτέ κάτι τέτοιο, αν στη διαδικασία των πέναλτι στη Ντόχα, ο Ντιμπάλα ευστοχούσε και ο Πάσαλιτς αστοχούσε.

Υπάρχει θέμα Αλέγκρι;

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι, αλλά δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να υπάρξει. Τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν. Οπως πάντα, επί δεκαετίες, στη Γιουβέντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου