21 Δεκ 2016

Μάντζουκιτς: Πρέπει να είμαστε άγρια κτήνη για να νικάμε. Και να ξανανικήσουμε!

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, στο αν ξενερώνει με τον πάγκο και στο πώς οι μπιανκονέρι θα πρέπει να είναι «άγρια κτήνη» για να ξανανικήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης φορ στην Corriere della Sera…

Για το ξεκίνημα του: «Πώς ξεκίνησα το ποδόσφαιρο; Χάρη στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν σπουδαίος στόπερ. με πήρε στην προπόνηση και ερωτεύτηκα αυτό το σπορ».

Για το αν κρίνεται από τα γκολ που βάζει: «Δίνω όλη την ενέργεια μου -και έχω πολλή- για να νικήσει η Γιουβέντους. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι αυτό το ξέρουν ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου. Μερικές φορές, μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι οι οπαδοί το καταλαβαίνουν καλύτερα από τους… ειδικούς που αναλύουν. Για μένα είναι καλύτερο να νικάς από το να μετράς τα γκολ σου».


Για το ξεκίνημα του στη Γιουβέντους: «Πέρυσι στην πρεμιέρα με την Ουντινέζε τραυματίστηκα. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω γιατί αυτό μου προκαλεί θλίψη και ποτέ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Προτιμώ να παλέψω με τον πόνο αλλά πρέπει να πω ότι είχα 3-4 πολύ δύσκολους μήνες. Το τραύμα μολύνθηκε και έγινε χειρότερο το πράγμα. Κάθε επαφή στην προπόνηση μου προκαλούσε πρόβλημα»

Για το πώς… ξενερώνει όταν γίνεται αλλαγή ή δεν ξεκινάει στην 11άδα: «Το να κάτσω στον πάγκο δεν με ενοχλεί ως πάγκος. Απλά αγαπάω τόσο το ποδόσφαιρο ώστε όταν πρέπει να βγω ή να μείνω στον πάγκο, νιώθω την απογοήτευση που νιώθει ένα μικρό παιδί όταν παίζει και του λένε να μπει στο σπίτι. Δεν μπορώ να κρύψω τα συναισθήματα μου, δεν είμαι ρομπότ. Είμαι πολύ παθιασμένος και είναι φυσιολογικό να μην μου αρέσει να γίνομαι αλλαγή. Δεν είναι σοβαρό θέμα πάντως».

Για την συνεργασία του με τον Ιγκουαΐν: «Οταν ήρθε ο Γκονσάλο δεν είχα καμία εγγύηση για το αν θα παίζω. Σε μια ομάδα όπως η Γιούβε έρχονται μόνο οι πιο δυνατοί παίκτες. Η συνεργασία μου με τον Ιγκουαΐν είναι πολύ καλή, τα πάμε μια χαρά εντός και εκτός γηπέδου. Ισως κάποιοι να εύχονται να υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας αλλά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Ο καθένας μας πρέπει να αποδεικνύει στο γήπεδο τι αξίζει. Ποτέ δεν έθεσα κανένα θέμα και νομίζω πως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε μαζί».


Για το αν τρέχει περισσότερο από τον Ιγκουαΐν: «Οχι μόνο από τον Γκονσάλο, τρέχω περισσότερο από όλους».

Για το αν μπορούν να παίξουν και οι τρεις επιθετικοί μαζί: «Οι καλοί παίκτες μπορούν πάντα να συνεργαστούν. Το ποδόσφαιρο βασικά είναι πολύ απλό, αν και μερικές φορές ο κόσμος πιστεύει ότι είναι περίπλοκο».

Για την ατάκα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ότι η Γιουβέντους είναι μια «ομάδα ζώων» σε ό,τι αφορά την ένταση της: «Αν ένας προπονητής όπως αυτός λέει κάτι τέτοιο, είναι σπουδαίο κομπλιμέντο για εμάς. Πάντα πρέπει να παίζουμε με αυτή την ένταση, πρέπει να είμαστε άγρια κτήνη για να νικήσουμε. Και να ξανανικήσουμε».

Για το Σούπερ Καπ με την Μίλαν: «Είναι τελικός, άρα είναι δύσκολος. Η ήττα μας από τη Μίλαν στο πρωτάθλημα είναι μια προειδοποίηση για εμάς αλλά και το κίνητρο ταυτόχρονα για να συγκεντρωθούμε στη νίκη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου