2 Δεκ 2016

Αλέγκρι: Φύγαμε από τη Γένοβα σαν να ήταν κηδεία, από τέτοια χτυπήματα πρέπει να βγεις πιο δυνατός

Ολα ανοιχτά τα άφησε για το σύστημα της Γιουβέντους αύριο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είπε ότι η ομάδα πάει αυτή την στιγμή με... ρυθμό κρουαζιέρας.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο τεχνικός των μπιανκονέρι ενόψει του ματς με την Αταλάντα...

Για το γεγονός ότι ο Ιγκουαΐν δεν σκοράρει χωρίς τον Ντιμπάλα και αν θα επιστρέψει ο Πάουλο: «Υπάρχουν αριθμοί που λένε κάτι και άλλοι που δεν σημαίνουν τίποτα. Ο Ιγκουαΐν μπορεί να σκοράρει και χωρίς τον Ντιμπάλα. Ο Πάουλο την Τετάρτη με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα παίξει, από την αρχή ή κατά τη διάρκεια. Ο Κουαδράδο είχε ένα προβληματάκι, είναι καλύτερα, θα στη σημερινή προπόνηση αν θα παίξει ή όχι. Μπορεί να παίξουν μαζί οι Μάντζουκιτς και Ιγκουαΐν, γνωρίζονται, η συνεργασία τους βελτιώθηκε».


Για την ήττα από την Τζένοα: «Κατά τη διάρκεια της σεζόν υπάρχουν και βήματα στο κενό, το σημαντικό είναι να συνεχίσεις να δουλεύεις, να βελτιώνεσαι και να αξιοποιείς αυτά τα βήματα στο κενό. Πριν από αυτή την ήττα η ομάδα είχε 11 νίκες σε 13 ματς, είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Οι τρεις εκτός έδρας ήττες ήταν διαφορετικές, αυτή της Γένοβας ήταν πολύ άσχημη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα είναι σε δυσκολία. Οταν δέχεσαι τέτοια χτυπήματα, βγαίνει ο χαρακτήρας και όλη την εβδομάδα δουλέψαμε καλά. Από τα χτυπήματα πρέπει να βγεις πιο δυνατός και να φροντίσεις να μην επαναλάβεις τα λάθη. Φύγαμε από τη Γένοβα σαν να ήταν κηδεία, από την Τρίτη ήταν καλύτερο το κλίμα»

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Κιελίνι και Μαρκίζιο είναι καλά, ο Μπαρτσάλι πάει καλά, ο Ντιμπάλα επανέρχεται, ο Πιάτσα τρέχει. Δεν μου αρέσει η αρνητικότητα».

Για το αν θα παίξει 3-5-2 ή 4-3-3: «Θα δούμε. Μπενάτια, Κιελίνι, Ρουγκάνι είναι διαθέσιμοι, όπως και οι Λιχτστάινερ, Αλεξ Σάντρο, Εβρά. Είναι έξι, ένας ή δύο θα είναι πάγκο».


Για την Αταλάντα: «Η Αταλάντα αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί μπροστά αλλά πιστεύω ότι στην πορεία της σεζόν θα φανεί η πραγματική αξία κάθε ομάδας. Η Αταλάντα έχει έξι σερί νίκες, άρα λίγα μειονεκτήματα. Το πλεονέκτημα τους είναι η έλλειψη άγχους ενώ έχουν και έναν καλό προπονητή. Η διοίκηση επενδύει στους νέους».

Για τον ρυθμό της Γιούβε: «Η Γιουβέντους μπορεί να πάει με 100 την ώρα, αυτή την στιγμή πάμε με ρυθμό κρουαζιέρας, ρυθμός που σε φτάνει ως το τέλος της σεζόν. Δεν μπορεί μια ομάδα να πάει συνεχώς με 100. Είμαστε στην 1η θέση στο πρωτάθλημα και στο Champions League, βαθμολογικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Τώρα κοιτάμε την Αταλάντα. Εχουμε την υποχρέωση να διαγράψουμε την εμφάνιση μας στη Γένοβα».

Για το κέντρο: «Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που κάνει ο Πιάνιτς. Και ο Κεντίρα φέτος έχει μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με πέρυσι. Είναι φυσιολογικό ότι μπορεί σε ένα ματς να έχει ο παίκτης μικρότερη ένταση αλλά αυτό αποτελεί μέρος της πορείας μιας ομάδας που παίζει κάθε τρεις μέρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου