6 Δεκ 2016

Κεντίρα: Ηρθα στη Γιουβέντους για να πάρουμε το Champions League

Για την απόφαση του να έρθει στη Γιουβέντους, τις πιθανότητες για το Champions League και το μοναδικό Juventus Stadium μίλησε ο Σάμι Κεντίρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός μέσος στην ιστοσελίδα της UEFA...

Για το πώς αποφάσισε να έρθει στη Γιουβέντους: «Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με τη ζωή σου και την καριέρα σου. Η Ρεάλ ήταν το καλύτερο που μου είχε τύχει, έζησα πέντε χρόνια εκεί αλλά στα 28 μου είχα δύο επιλογές: Να ανανεώσω το συμβόλαιο και να κλείσω εκεί την καριέρα μου ή να αλλάξω περιβάλλον. Μετά ήρθε η κλήση της Γιουβέντους και ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι θα αλλάξω ομάδα. Πρωταθλήτρια Ιταλίας, ήταν στον τελικό του Champions League, μια ομάδα που ξαναβρίσκει την αύρα του παρελθόντος. Και μιλώντας με τον προπονητή, κατάλαβα ότι θα είχα τον ρόλο που ήθελα. Περισσότερες ευθύνες, περισσότερο ηγετικό ρόλο. Ολα πήγαν καλά και νομίζω πως η Γιουβέντους ήταν η καλύτερη επιλογή».

Για το τι σημαίνει να κατακτήσει και με την Γιουβέντους, μετά την Ρεάλ, το Champions League: «Η Γιούβε έχει να το κατακτήσει από το 1996. Είναι ώρα να νικήσει ξανά. Γι' αυτό είμαι εδώ, γι' αυτό υπέγραψα στη Γιουβέντους. Ξέρω όμως ότι δεν είναι και εύκολο, μπορείς να το θες και να το ονειρεύεσαι αλλά πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τα καταφέρεις. Πιστεύω δυνατά ότι η Γιουβέντους μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο αλλά ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν κι άλλοι, υπάρχουν οκτώ ομάδες που στοχεύουν σε αυτόν τον τίτλο, χρειάζεται και λίγη τύχη. Πρέπει να συνεχίσουμε να το πιστεύουμε και δεν πρέπει να το λέμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να το δείξουμε».


Για το Juventus Stadium: «Το πρώτο μου παιχνίδι στο γήπεδο μας ήταν κόντρα στη Σεβίλλη πέρυσι. Είχα δει ματς σαν θεατής αλλά ήταν τελείως διαφορετικό όταν μπήκα για να παίξω. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: «Απίστευτο». Χωράει 40.000 αλλά όταν ζεις την ατμόσφαιρα νομίζεις ότι είναι 100.000 μέσα. Οι οπαδοί μας δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα, πραγματικά μας σπρώχνουν προς τη νίκη. Αρκεί να δείτε τα σημαντικά ματς, όπως για παράδειγμα το περσινό με τη Νάπολι για την προσπέραση στη βαθμολογία. Ή κόντρα στην Μπάγερν, όταν βρεθήκαμε πίσω με 2-0 και δεν παίζαμε καλά αλλά οι τιφόζι μας βοήθησαν να ισοφαρίσουμε. Ο θόρυβος, η ευφορία, η ατμόσφαιρα αυτού του γηπέδου είναι κάτι σπέσιαλ, όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για την Ευρώπη συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου