1 Δεκ 2016

Καπέλο: Με κάνουν να γελάω οι συζητήσεις για τον Αλέγκρι και το όμορφο ποδόσφαιρο

Ο Φάμπιο Καπέλο αποθέωσε τον Τζίτζι Μπουφόν, στήριξε τον Μαξ Αλέγκρι και θυμήθηκε τη δική του θητεία.

«Προπόνησα τόσους μεγάλους παίκτες που θα γέμιζαν δύο αίθουσες μουσείου. Ο μοναδικός, όμως, που θα είχε θέσει και στις δύο αίθουσες είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν», είπε ο «Δον Φάμπιο» στην La Stampa και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την μάχη του τίτλου.

«Στην Ιταλία η Γιουβέντους δεν έχει αντιπάλους. Εχασε τρία ματς και στο είναι +4, χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Η Ιντερ μπορεί να καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος, μου αρέσουν οι Νάπολι και Φιορεντίνα, η Αταλάντα είναι δεμένη εντός και εκτός γηπέδου αλλά για το scudetto η Γιούβε έχει άλλο ρυθμό».

Οσο για την κριτική που γίνεται για το παιχνίδι της ομάδας, η άποψη του Καπέλο είναι η εξής: «Με κάνουν να γελάω οι συζητήσεις για τον Αλέγκρι και το όμορφο ποδόσφαιρο. Τι είναι το όμορφο ποδόσφαιρο; Αυτό που σε κάνει να σκοράρεις με τέσσερις πάσες ή με δέκα; Ο μόνος που έχει δίκιο στο θέμα είναι ο... Μπονιπέρτι: Το να νικάς είναι το μόνο που μετράει».


Αυτό το τελευταίο, βέβαια, το ήξερε καλά ο Καπέλο, η Γιουβέντους του οποίου (2004-06) είχε απίστευτες μονάδες αλλά συνολικά δεν πρόσφερε το θέαμα που θα μπορούσε.

«Με ξαναβλέπω λίγο στον Αλέγκρι. Εχει ένα πλεονέκτημα: Ξέρει πού είναι. Και εγώ έγινα δεκτός με διαμαρτυρίες στην άφιξη μου. Πρέπει να καταλάβεις ότι η Γιουβέντους είναι κάτι ξεχωριστό», κατέληξε ο Φάμπιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου