19 Δεκ 2016

Η μεγάλη ευθύνη που έχει τώρα ο Μπονούτσι στις πλάτες του

Υπερήφανος για την επιλογή του να δεθεί με τη Γιουβέντους ως το τέλος της καριέρας του δήλωσε ο Λεονάρντο Μπονούτσι, τονίζοντας ότι θέλει να γίνει θρύλος της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού στόπερ στο κανάλι της Γιούβε...

«Ανανέωσα ως το 2021. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την επιλογή μου να συνεχίσω αυτή τη δοξασμένη και όλο και πιο νικηφόρα πορεία ως το 2021».

- Πώς αισθάνεσαι που είσαι μια σημαία;
«Μου δίνει ευθύνες, είναι ωραία αίσθηση, νιώθω σημαντικό μέλος μιας σπουδαίας οικογένειας και αυτό το κερδίζεις δουλεύοντας, με το να είσαι πάντα στη διάθεση του συμπαίκτη σου, να βοηθάς στις δύσκολες στιγμές και να πανηγυρίζετε όλοι μαζί τις στιγμές χαράς και ευτυχίας. Αυτά τα χρόνια ήταν-είναι γεμάτα νίκες και ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα θα είναι πάντα πιο δύσκολο να νικήσουμε αλλά η ζωή δεν θα ήταν ωραία αν δεν υπήρχε κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψεις. Ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε αγώνα και από τώρα μέχρι και το 2021, αλλά και μετά το 2021, να σηκώσουμε πολλά τρόπαια».

- Εχεις εξελιχθεί πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστής, αυτή την στιγμή είσαι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου. Ποιο είναι το μυστικό;
«Πάντα λέω ότι η βελτίωση μου θα σταματήσει την ημέρα που θα κρεμάσω τα παπούτσια μου, είναι μια συνηθισμένη φράση αλλά αντιπροσωπεύει τη θέληση μου για βελτίωση, το να μην τα παρατάω ποτέ. Στη Γιουβέντους βρήκα σπουδαίους ανθρώπους σε οποιοδήποτε επίπεδο, οι οποίοι με βοήθησαν να ωριμάσω και να βελτιωθώ. Από τους προπονητές που πέρασαν ως τον νυν, από τον πρόεδρο Ανιέλι ως τους Νέντβεντ, Μαρότα, Παράτιτσι, από τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια.


Από εκεί και πέρα, εκτός γηπέδου, έχω την υποστήριξη και την αγάπη της εκπληκτικής συζύγου μου και των υπέροχων παιδιών μου. Ενα "ευχαριστώ" θέλω να πω στον προσωπικό μου motivator τα προηγούμενα χρόνια, τον Φεραρίνι, αλλά και στον μάνατζερ μου, Αλεσάντρο Λούτσι, ο οποίος δούλεψε αρκετά για αυτή την ανανέωση και είναι και αυτός υπερήφανος για το γεγονός ότι ο συνδυασμός Μπονούτσι-Γιουβέντους θα συνεχιστεί. Είναι μια μεγάλη αγάπη αυτή με τη Γιουβέντους που άρχισε πριν 6,5-7 χρόνια και είμαστε μια χαρά, είμαστε μια όμορφη οικογένεια. Θέλω να επιστρέψω σύντομα στο γήπεδο και να τεθώ στη διάθεση του προπονητή και των συμπαικτών μου για να συνεχίσω να νικάω με αυτή τη φανέλα».

- Τι άλλοι στόχοι έχουν απομείνει στην καριέρα σου;
«Υπάρχουν πολλοί στόχοι, όπως για παράδειγμα το να γίνω θρύλος αυτού του κλαμπ, να βελτιωθώ κι άλλο σε προσωπικό επίπεδο και να έχω αυτό το πάθος μέσα μου, το οποίο με βοηθάει στις δύσκολες στιγμές, με βοηθάει να δείχνω την αξία μου. Είμαι έτοιμος να βελτιωθώ κι άλλο τώρα που έρχεται το ωραίο. Νομίζω πως είμαι στην καλύτερη μου κατάσταση και ο άνεμος πνέει δυνατά οπότε εξαρτάται από μένα να αντέξω την πίεση και να βελτιωθώ συνεχίζοντας με ταπεινότητα, θυσίες και θέληση για συνεχή βελτίωση. Νιώθω ότι έχω ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες μετά από αυτή την ανανέωση του συμβολαίου και αυτό για μένα αισθάνομαι ότι είναι πλεονέκτημα και κίνητρο ώστε να δίνω κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα κάτι περισσότερο για αυτή τη φανέλα, την οποία αισθάνομαι δική μου φανέλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου