28 Δεκ 2016

Ο Αλέγκρι δεν παίρνει «χαρτάκι» από τον Ανιέλι αλλά κάνει ένα άλλο σημαντικό λάθος

Λίγοι μπορούν να είναι σε θέση να πουν αν το χθεσινό δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport για κρίση στις σχέσεις Γιουβέντους-Αλέγκρι είναι αλήθεια ή ψέματα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το σίγουρο είναι πως ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τ’ αποτελέσματα που φέρνει. Και ο Μασιμιλιάο Αλέγκρι έχει φέρει αποτελέσματα στη Γιουβέντους.

Θα μπορούσε καλύτερα; Αφού δεν έχει κατακτήσει το Champions League, ναι, θα μπορούσε καλύτερα. Φταίει όμως ο ίδιος για κάτι; Και «ναι», και «όχι». Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα τα πάντα είναι θέμα συλλογικότητας.

Κάποιοι θα του χρεώσουν το κοουτσάρισμα στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Να θυμίσω πως δεν ήταν τελικός, ήμασταν στη φάση των «16». Οπότε ακόμη κι αν περνούσαμε, δε σήμαινε πως κατακτούσαμε την κούπα. Υπήρχε μπόλικος δρόμος ακόμη.

Υπέρμαχος του Αλέγκρι δεν είμαι. Εχει και τα καλά του, έχει και τα άσχημά του. Όπως τα είχε και ο προκάτοχός του, ο Αντόνιο Κόντε. Ξέρω πως με τον Αλέγκρι η ομάδα πέτυχε δύο νταμπλ, συνέχισε το σερί των κατακτήσεων φτάνοντας τα πέντε σκουντέτι, πήγε στον τελικό του Champions Legaue και γενικά μπήκε ξανά δυνατά στα ευρωπαϊκά σαλόνια.


Δεν μπορώ να ξέρω τι περίενε η διοίκηση τη φετινή χρονιά που έφερε τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Δε νομίζω Ανιέλι και Μαρότα να του είπαν «κοίτα, θα σου φέρουμε έναν επιθετικό ξοδεύοντας μπόλικα εκατομμύρια αλλά θέλουμε το Champions League». Δε γίνονται έτσι οι δουλειές και οι συγκεκριμένοι το γνωρίζουν καλά αυτό.

Πολλά μπορώ να προσάψω στον Αλέγκρι, χωρίς να θέλω να φύγει, αλλά ένα είναι το σημαντικότερο. Πως δέχτηκε να πουληθεί ο Πολ Πογκμπά χωρίς να έχει εξασφαλίσει πως θα υπάρξει ένας ικανός αντικαταστάτης του αλλά και πως γενικά δεν κάνει κουμάντο στις μεταγραφές.

Αυτό ναι, είναι ένα λάθος του Μαξ. Δείχνει έναν προπονητή που δεν έχει πυγμή αλλά κάνει ό,τι του υπαγορεύει το τεχνικός διευθυντής μετά την υπόδειξη του προέδρου. Ο Ανιέλι δε δίνει χαρτάκι στους προπονητές του, όπως έκανε ο Μπερλουσκόνι, αλλά δεν τους έχει και ελεύθερους. Και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει δεχθεί αυτή τη λογική.

Και κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι εύκολο να χαλάσουν οι ισορροπίες και να δημιουργηθεί μια κρίση. Γιατί δεν υπάρχει αληθινός αλληλοσεβασμός, όσο κι αν κάτι τέτοιο δε φαίνεται από τις δηλώσεις των δύο πλευρών.

Δεν πιστεύω πως θα δικαιωθεί η Gazzetta dello Sport και ο Αλέγκρι θα μείνει το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα από τα παραπάνω…


1 σχόλιο:

  1. Ο αλεγκρι δεν εχει το ματι που ειχαι ο κοντε σε παιχτες. Παραδειγμα οταν ηταν στη μιλαν πουλησαν τον ιμπρα κ τον σιλβα για να παρουν ζαπατα εμανουελσον κ μπαλοτελι. Τα αποτελεσματα τα ειδαμε ολοι μετα απο ενα χρονο. Τωρα στη γιουβε φευγει βινταλ πογκπα κ ερχονται στουραρο χερνανες κ τα αποτελεσματα στο κεντρο παλι τα βλεπουμε αντιθετα ο κοντε δεν θα το δεχωτανε κατι τετοιο μονο αν του εφερναν παιχτες ιδιου επιπεδου κ γιαυτο κ εφυγε ο κοντε. Εχουν μεγαλη διαφορα κοντε με αλεγκρι σε θεματα φιλοδοξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή