6 Ιαν 2017

«Τα πρώτα χρόνια το Champions League ήταν ένα όνειρο για εμάς, τώρα δεν είναι όνειρο, είναι ένας στόχος»

Ο Αντρέα Μπαρτσάλι αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στην απώλεια του Σούπερ Καπ, στο 6ο σερί πρωτάθλημα και στο Champions League.

Ο διεθνής στόπερ δεν μίλησε μόνο στο Sky Italia αλλά και στη Mediaset, όπου αναφέρθηκε και στους ομαδικούς στόχους. Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαρτσάλι...

Για την απώλεια του Σούπερ Καπ: «Κάθε ήττα σου αφήνει μια πίκρα, το να χάνεις δεν είναι ποτέ ωραίο, είναι ένας τίτλος που χάσαμε και κατά συνέπεια θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό για να κάνουμε τους πάντες να καταλάβουν ότι η Γιούβε πρέπει πάντα να στοχεύει στις νίκες. Και ότι οι ήττες μας βαραίνουν».

Για το Champions League: «Στα πρώτα χρόνια αυτού του κύκλου, το Champions League ήταν ένα όνειρο για εμάς. Τώρα δεν είναι όνειρο, είναι ένας στόχος που κυνηγάμε και πιστεύω ότι η Γιουβέντους πρέπει πάντα να φτάνει ως το τελικό στάδιο της διοργάνωσης, να είναι δηλαδή στους "4". Αν είσαι εκεί, θα παίξεις τελικό και ίσως το κατακτήσεις. Πρέπει όμως να είσαι σταθερά εκεί και αυτό είναι το πλάνο της Γιουβέντους και είναι σωστό».


Για την προοπτική του 6ου σερί πρωταθλήματος: «Είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν. Το 6ο σερί scudetto θα είναι κάτι ιστορικό, κάτι ανεπανάληπτο και όλοι θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα, το Champions League είναι πιο σύνθετο, υπό την έννοια ότι όλα κρίνονται σε δύο ματς μέσα-έξω και η τύχη παίζει τεράστιο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο πρωτάθλημα, αντιθέτως, χρειάζεται σταθερότητα και η καλύτερη ομάδα θα το κατακτήσει. Μετά από πέντε σερί πρωταθλήματα, η πείνα παραμένει και κάθε χρόνο έχουμε νέο στόχο. Φέτος θέλουμς το 6ο σερί scudetto, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και μετά ποιος ξέρει, μπορεί να πάμε για το 7ο σερί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου