31 Ιαν 2017

Η χειρονομία που είχε κάνει ο Ραβανέλι στον Λίπι και γιατί ο Αλέγκρι αποδεικνύει γιατί είναι ένας προπονητής με ιδέες

Ο Μαρτσέλο Λίπι μίλησε για τη Γιουβέντους και τις αναλογίες που βλέπει με τη δική του με την αλλαγή συστήματος, για τον Ντιμπάλα που... μιμήθηκε τον Ραβανέλι και δήλωσε αισιόδοξος για το Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε στην Corriere della Sera ο «Πολ Νιούμαν» του ιταλικού ποδοσφαίρου...

Για την αλλαγή συστήματος: «Η αλλαγή συστήματος έγινε τη σωστή στιγμή, προς απόδειξη ότι ο Αλέγκρι είναι ένας προπονητής με ιδέες και ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις εφαρμόσει».

Για το αν η Γιουβέντους είναι εμφανώς ανώτερη από τους αντιπάλους της: «Είναι η αλήθεια. Και εδώ θέλω να πω ότι ακόμη και μία σπουδαία ομάδα μπορεί, κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν, να χάσει για λίγο το μυαλό της, να χαλαρώσει. Η δική μου Γιούβε το 1997 έχασε από την Ουντινέζε με 3-0 στο Τορίνο ενώ προηγουμένως είχαμε νικήσει την Μίλαν με 6-1 στο Σαν Σίρο και τον Αγιαξ με 2-1 στο Αμστερνταμ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Η μεγάλη ομάδα, όμως, ξέρει να αντιδράει σωστά».


Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την συμπεριφορά του Ντιμπάλα προς τον Αλέγκρι: «Μια φορά ο Ραβανέλι μου είχε κάνει μια χειρονομία από μακριά και μετά, στις δηλώσεις, είπα ότι απευθυνόταν σε ένα φίλο του στην εξέδρα. Είναι πράγματα που, καλώς ή κακώς, γίνονται και ο Αλέγκρι ήταν σωστός στο να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η αναγνώριση της αξιοπρέπειας αυτού που μπαίνει στη θέση σου. Ο οποίος κουράζεται όσο κι εσύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αν όχι περισσότερο».

Για το αν με το 4-2-3-1 βλέπει αναλογίες με το δικό του 4-3-3 το 1996: «Ο Ντελ Πιέρο κινούνταν περισσότερο στη γραμμή τότε, οι άλλοι δύο, Βιάλι και Ραβανέλι, άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους μέσα στο ματς. Και οι τρεις όμως, όπως γίνεται και τώρα, βοηθούσαν και αμυντικά την ομάδα. Τότε είχαμε τρία χαφ που έκοβαν, η φετινή Γιουβέντους είναι πιο... ανοιχτόμυαλη και βλέπω ότι υπάρχει ενθουσιασμός και "θυσία" από τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι χαίρονται με την ποιότητα του παιχνιδιού τους».

Για το αν η Γιουβέντους μπορεί να φτάσει ως το τέλος στο Champions League με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα: «Συγγνώμη, τι σχέση έχει η Ρεάλ αυτή την στιγμή; Είμαστε στη φάση των "16", αυτό έχει σημασία. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Και είμαι και πεπεισμένος ότι η Νάπολι θα προκαλέσει προβλήματα στην Ρεάλ».

2 σχόλια:

  1. Μιλάμε, για μήπως τον καλύτερο προπονητή της γενιάς του!!Αληθινος Θρύλος!!Forza Juve!!
    Εγώ πιστεύω, ότι η ομάδα με την ποιότητα που υπάρχει, ειδικά με αυτό το σύστημα μπορούμε να κατακτήσουμε τον "Champions League", αν διατηρήσουμε το φορμαρισμα της ομάδας.
    Φέτος είμαστε "τυχερη" που το φορμαρισμα του Ντυπαλα ήρθε στο δεύτερο μέρος της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μιλάμε για τον καλύτερο και ποιοτικότερο προπονητή που πέρασε από τη Γιούβε. Forza Juve!

      Διαγραφή