22 Ιαν 2017

Οι μικρές αλλαγές του εξωστρεφή Κόντε που θα τον κάνουν καλύτερο επαγγελματία

Ο Αντόνιο Κόντε ως προπονητής ήταν σημαντικός στη Γιουβέντους και στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά όταν αναγκάστηκε να γίνει εξωστρεφής και δούλεψε μακριά από τη χώρα του, δείχνει πως μπορεί να γίνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην προπονητική.

Στην Τσέλσι βρίσκεται μισό χρόνο. Σε αυτό το μικρό διάστημα, όμως, έχει καταφέρει να δουλέψει και να φτιάξει ένα οικογενειακό κλίμα, που λειτουργεί φυσικά υπέρ του και αποδίδει καρπούς στην ομάδα.

Ο Κόντε φροντίζει να βγαίνει με το τιμ του και τους ποδοσφαιριστές του τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Αυτές οι συναντήσεις, μόνο... αναγκαστικές δε θεωρούνται καθώς εκεί φροντίζει να είναι δίπλα στους συνεργάτες του και ν' ακούει ό,τι έχουν να του πουν.

Οσοι τον θυμούνται από το πέρασμά του στη Γιουβέντους, ο Κόντε ήταν ο σταρ που δε δεχόταν να τσαλακωθεί η εικόνα του. Στην Αγγλία δεν είναι το ίδιο. Είναι το αντίθετο μάλιστα. Για παράδειγμα, στην ετήσια γιορτή του συλλόγου για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Κόντε φρόντισε να κάνει έκπληξη να παρευρεθεί ο ίδιος.


Τη στιγμή που οι προκάτοχοί του έστελναν απλά ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έπαιζε στην αίθουσα που είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι υπάλληλοι των μπλε. Ο Αντόνιο Κόντε μαθαίνει να δουλεύει αλλιώς. Μαθαίνει πως είναι να μη νιώθει κάποιος... θεός και να έχει μια κερκίδα μαζί του. Μαθαίνει να κερδίζει πολλά περισσότερα με τη δουλειά του, παρά με το βιογραφικό του.

Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψει στη Γιουβέντους, γιατί κάποια στιγμή θα γίνει αυτό, θα έρθει εκτός από πιο έμπειρος και καλύτερος επαγγελματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου