9 Ιαν 2017

Ρινκόν: Με ήθελαν Μίλαν, Ιντερ και Ρόμα αλλά μόλις άκουσα το όνομα της Γιουβέντους...

Στη Βενεζουέλα πανηγυρίζουν άπαντες για την μεταγραφή του Τόμας Ρινκόν στη Γιουβέντους και ο 28χρονος χαφ έστειλε το μήνυμα του.

Ο Ρινκόν είναι ο πρώτος Βενεζουελάνος στην ιστορία των μπιανκονέρι και γενικά ο πρώτος που παίρνει μεταγραφή για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Λογικό είναι, επομένως, να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στην πατρίδα του και γι' αυτό έκανε και δηλώσεις -τις οποίες παραθέτουμε αυτούσιες- σε ιστοσελίδα της Βενεζουέλας.

- Πώς ήταν η υποδοχή σου στην πόλη του Τορίνο;
«Η υποδοχή της πόλης, του κλαμπ και των συμπαικτών μου ήταν τέλεια και αυτό με βοηθάει να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Είναι σαν μια οικογένεια».

- Σε ήθελαν Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τη Γιουβέντους;
«Μόλις άκουσα το όνομα της Γιουβέντους δεν είχα καμία αμφιβολία, είναι η μεγαλύτερη ιταλική ομάδα και θέλω να κατακτήσω πολλούς τίτλους εδώ».

- Η υπογραφή σου σε αυτό το συμβόλαιο, είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική υπογραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας. Πώς προετοιμάζεσαι για αυτή την πρόκληση;
«Πάντα με υπευθυνότητα, έχοντας πάντα στο μυαλό μου τις διαστάσεις αυτής της μεταγραφής για την χώρα μου. Με υπευθυνότητα και με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τεθώ άμεσα στη διάθεση του προπονητή μου και να δουλέψω πολύ σκληρά».


- Το Champions League και το scudetto... Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το 2017;
«Η Γιούβε σίγουρα παλεύει πάντα για όλες τις διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το Champions League».

- Κάποιοι από τους νέους σου συμπαίκτες είναι ο Ιγκουαΐν, ο Ντάνι Αλβες, ο Ντιμπάλα, ο Κιελίνι, ο Μπουφόν φυσικά...
«Είναι μια ομάδα γεμάτη αστέρια, γεμάτη πρωταθλητές, οι οποίοι θέλουν να βελτιώνονται συνεχώς και θέλω να μάθω από αυτούς. Το ποδόσφαιρο της Βενεζουέλας είναι σε ανάπτυξη και μεταγραφές όπως αυτή είναι σημαντικές. Είναι μεταγραφή που μπορεί να κάνει τους πάντες να ονειρευτούν και να πιστέψουν ότι με σκληρή δουλειά και αυτοθυσία μπορείς να πετύχεις αυτά που θέλεις».

- Ποιο είναι το μήνυμα σου;
«Το μήνυμα μου είναι το ίδιο: Να πω στα μικρά παιδιά ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με πειθαρχία και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου