29 Ιαν 2017

Η απάντηση του Αλέγκρι για τον εκνευρισμό του Ντιμπάλα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για το 4-2-3-1, τη δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί, τον Μάντζουκιτς, το μέλλον του και φυσικά την αντίδραση του Ντιμπάλα όταν έγινε αλλαγή.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στο Sky Italia μετά τη νίκη επί της Σασουόλο...

- Περάσατε το τεστ και με μεγάλο βαθμό. Αυτό το νέο σύστημα δίνει μεγαλύτερες ευθύνες στους ποδοσφαιριστές;
«Οχι, είναι ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Εχουμε ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να επιτεθούμε και να αμυνθούμε σωστά. Πρέπει, φυσικά, να βελτιωθούμε κι άλλο, χωρίς να πετάξουμε ό,τι είχαμε κάνει προηγουμένως. Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά μας πάντα».

- Ο Μάντζουκιτς είναι ο παίκτης-κλειδί σε αυτό το σύστημα;
«Τα πάει καλά, άξιζε να σκοράρει σήμερα. Ο Μάριο έχει ποιότητα και τεχνική, όλοι πιστεύουν ότι είναι μόνο δυνατός σωματικά αλλά εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ Κροάτες που δεν ξέρουν ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, έχει έναν διαφορετικό... κινητήρα σε σχέση με τους άλλους, δεν νιώθει κούραση».

- Αν λες ακόμη και σήμερα ότι πρέπει να βελτιωθείτε κι άλλο, να φύγουμε...
«Μα είναι η αλήθεια. Υπήρξαν στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που κάναμε λάθη σε εύκολες πάσες και έτσι επιτρέπαμε στη Σασουόλο να πλησιάσει στην περιοχή μας. Είναι λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε. Ο Μάντζουκιτς, πέρα από την απόδοση του, πρέπει να είναι και παράδειγμα για τους νεότερους. Αν βλέπεις έναν σαν τον Μάριο να κάνει αυτή τη δουλειά για την ομάδα, μπορείς μόνο να μάθεις. Πρέπει να βελτιωθούμε, να μην χαρίζουμε τίποτα. Ο Πιάνιτς, για παράδειγμα, θα μπορούσε να τελείωσει άψογα τον αγώνα αλλά έκανε κάποια εύκολα λάθη».


- Βάζοντας όλη την επίθεση μέσα με αυτό το σύστημα, μας έρχονται στο μυαλό η Μίλαν του 2002-03 και η Ιντερ του 2009-10. Είναι μια επιλογή συγκεκριμένα για την Ευρώπη;
«Και για το πρωτάθλημα, γιατί μέσα από το πρωτάθλημα προπονείσαι για την Ευρώπη. Πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλο το παιχνίδι μας και αυτό σημαίνει ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε. Με αυτή τη διάθεση των παικτών να βοηθήσουν στην αμυντική φάση του παιχνιδιού, όλα γίνονται πιο απλά. Στα τελευταία τρία ματς έχουμε δεχθεί μόνο τρία σουτ προς την εστία μας. Τα δύο με την Μίλαν και ένα σήμερα, κανένα με την Λάτσιο. Οταν δεν δέχεσαι γκολ αυξάνεται η σιγουριά σου, παίζεις 20 μέτρα πιο μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που έμειναν στον πάγκο, γιατί θα έρθει η στιγμή που θα μπουν για να κάνουν κι αυτοί την διαφορά».

- Ο Κουαδράδο έκανε μεγάλο ματς, θυσία και τρέξιμο...
«Το νέο σύστημα και η αλλαγή φέρνει ενθουσιασμό. Είχαμε γίνει πολύ συντηρητικοί και σε μια σεζόν δεν μπορείς να πας μέχρι τέλους με την ίδια διαχείριση. Επρεπε να αλλάξουμε και αν δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο όπως πρέπει, είναι ωραία».

- Ο Μαρότα είπε ότι θα συνεχίσετε μαζί...
«Είμαι πάρα πολύ καλά στη Γιούβε, έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβολαίου. Ας πετύχουμε τους στόχους μας και βλέπουμε. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε επειδή θα έχουμε κλείσει τρία χρόνια συνεργασίας, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσουμε επιτυχημένα την σεζόν».

- Είναι η αγωνιστική που κρίθηκε το πρωτάθλημα;
«Οχι, γιατί υπάρχει η Ιντερ. Είναι πιο πίσω αλλά είναι στη μάχη του τίτλου. Το είχα πει ότι η Ιντερ μπορούσε να ξαναμπεί στη μάχη για έξοδο στο Champions League. Εχουν ποιότητα και το είδαμε στο ματς του πρώτου γύρου στο Μιλάνο. Τώρα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό».

- Ο Ντιμπάλα ήταν εκνευρισμένος όταν έγινε αλλαγή;
«Καλά έκανε και ήταν εκνευρισμένος, όταν βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές, ειδικά αυτού του επιπέδου, πρέπει να είναι εκνευρισμένοι. Ο Ντιμπάλα έκανε καλή εμφάνιση, όπως και ο Πιάτσα που τον αντικατέστησε. Δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά τον Πάουλο επειδή αντέδρασε έτσι, ξέρουμε ποιος είναι. Είναι λογικό εκείνη την στιγμή να έχει νεύρα με τον προπονητή αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί η αλλαγή είχε γίνει».

2 σχόλια:

  1. Καλά που το κατάλαβε και δήλωσε από μόνος του ότι ``Είχαμε γίνει πολύ συντηρητικοί``. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ.ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΜΠΑΛΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΨΙΛΟΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΛΑ..
    KEEP WINNING!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή