19 Φεβ 2017

Οι Drughi Germania μιλούν για τα οπαδικά προβλήματα, το νέο σήμα και στέλνουν μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς της Γιούβε

Με αφορμή τα προβλήματα στο κάτω διάζωμα της curva sud, την αλλαγή του σήματος της Γιουβέντους αλλά και την αγάπη για την ομάδα που δε γνωρίζει σύνορα, το forzajuve.gr επικοινώνησε με τους Drughi της Γερμανίας.

Η Νο 1 σελίδα της Ελλάδας για θέματα της Γιουβέντους που φημίζεται για τα αποκλειστικά οπαδικά ρεπορτάζ, μίλησε με τους οργανωμένους της Γερμανίας.

Στις ερωτήσεις του forzajuve.gr απαντούν ο Ντέιβιντ, πρόεδρος των Drughi Germania, ο σύμβουλος, Μαουρίτσιο Κοζί και εκπρόσωπος- γραμματέας Τύπου, Ερνέστο Μπάστα.

Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπαν…


- Πώς βλέπετε τα όσα γίνονται στην κούρβα των οργανωμένων με τη διοίκηση και την ανοιχτή κόντρα που υπάρχει με τους οργανωμένους;
Αυτά που γίνονται με τους οργανωμένους τα παρακολουθούμε από δύο σκοπιές. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα διότι οι Viking ζητούσαν και ζητούν την αποκλειστική κυριαρχία στα πέταλα. Το κουμάντο των εισιτηρίων πρέπει να το έχει πάντοτε η ομάδα και όχι οι οργανωμένοι, οι οποίοι θα βγάζουν επιπλέον κέρδη χωρίς να περνούν από την ομάδα. Τώρα, μετά από κάθε «πόλεμο» υπάρχουν και θύματα. Ελπίζουμε με τις αποφάσεις που θα βγουν να μη είναι ο απλός οπαδός το θύμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αντρέα Ανιέλι και στηρίζουμε τις αποφάσεις του.



- Είναι οι Drughi το μεγαλύτερο κλαμπ της Γιούβε; Πόσα μέλη έχουν γενικώς και τι τους κάνει τόσο δυνατούς;
Οι Drughi είναι το δυνατότερο κλαμπ με 10.000-12.000 μέλη στην Ιταλία και περίπου 3.000 στο εξωτερικό. Αυτό το ποσοστό του εξωτερικού θέλουμε να το ανεβάσουμε. Μας δυναμώνει το γεγονός πως είναι μια κίνηση ultra και συγκεντρώνει τους πιο φανατισμένους και δεμένους οπαδούς. Αυτό φαίνεται και στα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία υπάρχει πάντα δυνατή παρουσία.

- Οι Drughi Germania πόσα μέλη έχουν;
Οι Drughi στη Γερμανία έχουν κοντά στα 1.200 μέλη και στοχεύουμε να φτάσουμε στα 2.000 μέλη μέχρι την επόμενη σεζόν. Και αυτό θα γίνει γιατί πολλά κλαμπ που είναι στο Club DOC γυρίζουν την πλάτη λόγω της λάθος οργάνωσης και έρχονται μαζί μας.



- Υπάρχουν άλλα κλαμπ της Γιούβε στη Γερμανία;
Εχει πολλά Club DOC στη Γερμανία, περίπου 15. Αλλά όλα είναι μικρά, γύρω στα 300 μέλη.

- Ποια είναι η άποψή σας για την αλλαγή του σήματος; Σας αρέσει η νέα φιλοσοφία που θέλει να περάσει η Γιουβέντους;
Το νέο σήμα έχει γούστο αλλά και γνώση. Και μέλλον. Επειδή καταλαβαίνουμε πού θέλει ο πρόεδρος να πάει την ομάδα, καταλαβαίνουμε πως ήταν αναγκαία η αλλαγή αυτή. Προσωπικά μας αρέσει πολύ κιόλας. Θέλουμε η Γιουβέντους να γίνει το δυνατότερο κλαμπ του κόσμου. Οπότε πρέπει να ξέρουμε να συμβιβαζόμαστε με τις αλλαγές για να καταφέρουμε το μεγάλο μας στόχο.



- Το δικό σας μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς της Γιούβε…
Η Ελλάδα και οι Έλληνες για εμάς αλλά για τους Ιταλούς είναι αδελφικό κράτος. Ο Έλληνας οπαδός είναι κοντά στην ιταλική κουλτούρα και έτσι μπαίνει πιο εύκολα στο πνεύμα μας. Θα είναι τιμή μας να ξέρουμε πως υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δυνατό κλαμπ το οποίο θα υποστηρίζει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου