16 Φεβ 2017

Ο Αλέγκρι μπορεί να πληρώσει το γεγονός πως στην πρώτη του χρονιά πήγε την ομάδα στον τελικό του Champions League

Θα αλλάξει προπονητή η Γιουβέντους στο τέλος της χρονιάς; Αυτό το ερώτημα παίζει στα διεθνή ΜΜΕ και απασχολεί τους οπαδούς της Γιούβε.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως έχει ραγίσει το γυαλί από πλευράς διοίκησης, κάποιοι άλλοι πως η τόσο έντονη κριτική (κάποιες φορές δίκαιη, κάποιες άδικη) έχει κουράσει τον Ιταλό προπονητή.

Μπαίνει και στη μέση πως μαθαίνει αγγλικά, οπότε είναι εύκολο να φτιαχτεί ένα σενάριο για κόντρα Αλέγκρι-Κόντε του χρόνου στην Πρέμιερ Λιγκ. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει εκτός από αυτούς που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Από ’κει και πέρα, ο Μαξ στην τρίτη του χρονιά στη Γιουβέντους θα γράψει ιστορία κατακτώντας το 6ο σερί πρωτάθλημα, κάτι που εύκολα ή δύσκολα, ακόμη και οι αντίπαλοι έχουν δεχτεί πως θα γίνει. Τι θα κάνει όμως την Ευρώπη; Εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Αν δεν προχωρήσει η ομάδα ίσως πραγματικά να μη του δοθεί και νέα ευκαιρία. Οχι λόγω… τιμωρίας αλλά μάλλον γιατί κλείνει ένας κύκλος. Ο Αλέγκρι μετράει μια συμμετοχή σε τελικό, έναν αποκλεισμό από την Μπάγερν και τη χρονιά που διανύουμε.


Τι μπορεί να γίνει φέτος στο Champions League φέτος; Ή να το πάρει η Γιουβέντους ή να μην τον πάρει. Στη δεύτερη περίπτωση παίζει ρόλο από ποιον, πότε αλλά και πώς θα αποκλειστεί.

Αν το πάρει, ίσως να θελήσει και ο ίδιος ν’ αποχωρήσει στην κορυφή. Ρεκόρ στο Καμπιονάτο, συνεχόμενα νταμπλ και πρωταθλητής Ευρώπης. Τι άλλο να θέλει από τη Γιούβε; Αν δεν το πάρει και, για παράδειγμα, αποκλειστεί από την Πόρτο, θα είναι μια αποτυχημένη χρονιά.

Αν πάλι αποκλειστεί στους «8» ή στους «4» μετά από δύο ματς τύπου Μπάγερν, γιατί κάποιος να του δώσει και μια τέταρτη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μπορούν να πουν κάτι υπέρ αλλά και κάτι κατά.

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πληρώνει ή μάλλον, για να τεθεί καλύτερα, μπορεί να πληρώσει το γεγονός πως στην πρώτη του χρονιά πήγε την ομάδα στον τελικό του Champions League. Αν τότε, στο Βερολίνο, ήταν κάτι ανατρεπτικό και ευχάριστο, οτιδήποτε παρακάτω συμβαίνει, θεωρείται αποτυχία.

Ο ίδιος ο προπονητής ανέβασε εντελώς απρόσμενα τον πήχη, ο ίδιος δυσκολεύεται να τον περάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου