16 Φεβ 2017

Αλέγκρι: Πρέπει να είμαστε στο επίπεδο της Ρεάλ, της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν, ειδικά πνευματικά

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Παλέρμο έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για το αυριανό ματς και αν το μυαλό είναι στην Πόρτο: «Η σκέψη μας πρέπει να είναι μακριά από την Πόρτο γιατί αύριο έχουμε ένα ματς που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε. Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να νικάς αυτά τα παιχνίδια. Σκεφτόμαστε το Παλέρμο, έχουμε 14 ματς μπροστά μας για το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να κάνουμε κανένα... αστείο, κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε ως το τέλος της σεζόν μέσα σε όλους τους στόχους, να πάρουμε το 6ο σερί πρωτάθλημα που θα είναι θρυλικό και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε Champions League και Coppa Italia».

Για την 11άδα: «Ο Πιάνιτς είναι καλά. Συνήθως με παίρνει τηλέφωνο πρωί-πρωί ο γιατρός όταν υπάρχει τηλέφωνο, σήμερα δεν με πήρε, άρα ο Πιάνιτς είναι καλά ή πέθανε ο γιατρός (γελάει). Για τους Κιελίνι και Μπαρτσάλι θα ξέρουμε μέσα στο σαββατοκύριακο αν είναι έτοιμοι για την Πόρτο, ο Μπονούτσι αν παίξει αύριο θα συμπληρώσει 300 ματς με τη Γιουβέντους και τα αξίζει γιατί έχει εξελιχθεί πολύ αγωνιστικά αλλά και σε θέμα προσωπικότητας. Θα παίξει ένας εκ των Μπενάτια ή Ρουγκάνι. Μπορεί να παίξει και ο Στουράρο, αναλόγως αν θα παίξουμε 4-2-3-1 ή με τρεις στο κέντρο και έναν λιγότερο μπροστά. Ο Μαρκίζιο είναι καλά αλλά θα είναι σε τοπ φόρμα σε ένα μήνα ενώ ο Ντάνι Αλβες προσπαθεί να βρει την καλύτερη του κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό».

Για τον Πιάτσα: «Ο Μάρκο έχει τρομερή τεχνική αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τεχνική, πρέπει να αρχίσει σιγά-σιγά να βοηθάει και στην αμυντική φάση, να κουραστεί περισσότερο. Εχει ποιότητα και πρέπει να αρχίσει να... γκαζώνει, χρειάζονται θυσίες».


Για το πώς είδε τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League: «Τα απόλαυσα γιατί ήταν όλα ωραία ματς. Είδαμε σπουδαία ποιότητα ατομική και ομαδική. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια σημαντική ομάδα, στο επίπεδο των καλύτερων. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να νικήσει με τέτοιο σκορ την Μπαρτσελόνα. Συγχαρητήρια στη Νάπολι για το ματς που έκανε, ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισε την Ρεάλ στη Μαδρίτη, έκανε ένα καλό ματς κόντρα σε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές υψηλότατου επιπέδου».

Για το αν η Γιουβέντους είναι στο επίπεδο των καλύτερων: «Πρέπει να είμαστε στο επίπεδο της Ρεάλ, της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν, ειδικά πνευματικά. Κάποιοι είχαν αμφιβολίες για την Μπάγερν αλλά χρειάζεται ηρεμία όταν κρίνεις. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και ειδικά στην ταχύτητα του παιχνιδιού μας και την ποιότητα. Εχουμε τους ποδοσφαιριστές για να το κάνουμε».

Για όσα έγιναν ανάμεσα σε Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και Μαουρίτσιο Σάρι: «Ποτέ δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω τι μπορεί να πει και τι όχι ένας πρόεδρος. Συγχαρητήρια στον Σάρι για την δουλειά που κάνει και για το χθεσινό ματς, η Νάπολι έχει ακόμη πιθανότητες να αποκλείσει την Ρεάλ, αλλά θα πρέπει να υπολογίζουν όλοι και ποια ομάδα έχει απέναντι της».

Για το «λάθος μου, δεν θα ξαναγίνει», που είπε ο Ντιμπάλα για το σκηνικό στο ματς με την Σασουόλο: «Ο Πάουλο είναι έξυπνο παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου