21 Φεβ 2017

Ιγκουαΐν σε Κασίγιας: Eίναι πάντα μια ικανοποίηση το να βάζεις γκολ στους καλύτερους

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε δηλώσεις στην La Stampa, μία μέρα πριν το ματς με την Πόρτο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αργεντίνος φορ...

Για την Πόρτο: «Ωραίο γήπεδο, ωραία ατμόσφαιρα, με μια ομάδα που παίζει πάντα στο Champions League. Δυνατή ομάδα, με κακία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για τον Κασίγιας, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στη Ρεάλ: «Μιλάμε, τις προάλλες με... προκάλεσε μέσω των social media. Εχουμε καλή σχέση και από εκεί και πέρα είναι πάντα μια ικανοποίηση το να βάζεις γκολ στους καλύτερους, το να παίζεις με τους καλύτερους σε βελτιώνει, λογικό είναι. Πρέπει να μαθαίνεις από αυτούς. Αρκεί να δεις τον Τζίτζι, ένας που έχει κατακτήσει τα πάντα κι όμως όταν προπονείται, προπονείται το απολαμβάνει σαν μικρό παιδί. Ετσι είναι και ο Ντάνι Αλβες, όπως και άλλοι συμπαίκτες μου. Αυτή η πείνα είναι που σε κάνει να νικάς, ακόμη κι αν το κάνεις συνεχώς. Δεν είναι εύκολο».

Για τον Ντιμπάλα: «Ξέρει να διαβάζει πολύ καλά το ματς, βλέπει το ματς όπως το βλέπουν οι μεγάλοι παίκτες, παρά το γεγονός ότι είναι πιτσιρικάς ακόμη. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις, θα πω επομένως ότι ο Ντιμπάλα πρέπει να γίνει ο Ντιμπάλα, ένας που μπορεί να γίνει από τους καλύτερους του κόσμου. Δεν ξέρω αν είμαστε το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του Champions League, γιατί υπάρχουν κι άλλοι, αλλά ξέρω ότι είμαστε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να φτάσει ως τον τελικό. Θα πρέπει, επομένως, να κάνουμε καλό ξεκίνημα αύριο βράδυ, με ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της Πόρτο».


Για τη Γιουβέντους: «Το να νικήσεις δεν είναι σημαντικό, είναι το μόνο που μετράει. Δεν είναι μια φράση, αλλά ένας ξεκάθαρο παράδειγμα της φύσης αυτής της ομάδας. Ερχεσαι και προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να σε βελτιώσουν. Στη Γιούβε σε απασχολεί μόνο το πώς θα παίξεις, όλα τα άλλα είναι λυμένα από το κλαμπ. Είναι πραγματικά ευτυχισμένος για αυτή την αγάπη που μου δείχνουν όλοι: Συμπαίκτες, τιφόζι, διοίκηση, πόλη. Ξέρω ότι έχω κάνει την σωστή επιλογή και δεν με αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι η Γιουβέντους με απέκτησε για να νικήσει στην Ευρώπη. Αντιθέτως, αισθάνομαι ότι είναι προνόμιο να ξέρω κάτι τέτοιο. Στα 29 μου χρόνια έχω βρει αυτή την πνευματική ηρεμία που ήθελα, εντός και εκτός ποδοσφαίρου. Παίζω σε μια ομάδα που στοχεύει στο Champions League και ζω σε μια υπέροχη πόλη, στην οποία μου αρέσει... μέχρι θανάτου να περπατάω. Από εκεί και πέρα, το να παίζεις στο Juventus Stadium είναι εκπληκτικό. Πριν βγεις στον αγωνιστικό χώρο, βλέπεις τις φωτογραφίες των Πλατινί, Μπάτζιο, Ζιντάν, Ντελ Πιέρο και σκέφτεσαι: Με τη φανέλα τους, είναι δυνατόν να μην τα δώσω όλα;».

Για το Champions League: «Μπορούμε να το κατακτήσουμε αλλά πρέπει να μείνουμε ήρεμοι».

1 σχόλιο: