13 Φεβ 2017

«Το ασπρόμαυρο κοκτέιλ από έναν μπάρμαν αστέρων…»

Η Gazzetta dello Sport γράφει για τη βελτίωση της Γιουβέντους με το 4-2-3-1 και για τις εντυπωσιακές επιδόσεις των Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της ιστοσελίδας της ιταλικής εφημερίδας μετά το 2-0 επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία...

«Το μπιανκονέρο κοκτέιλ είναι από αυτά που φτιάχνει ο Κάρλο Κράκο στους μπάρμαν αστέρων. Από αυτά που μπορείς να απολαύσεις μόνο αν είσαι σε θέση να κρατήσεις. Η Γιουβέντους του 4-2-3-1 συνδυάζει διαστήματα εξαιρετικού ποδοσφαίρου, ικανότητα δημιουργίας ευκαιριών για γκολ και πάνω από όλα δέχεται ελάχιστες φάσεις.


Αήττητη με 4-2-3-1
Αν τρεις ενδείξεις κάνουν μια απόδειξη, τότε με πέντε μπορείς να υπερασπιστείς την ετυμηγορία σου τουλάχιστον μέχρι την έφεση. Εν αναμονή του Champions League, το οποίο σαν Ανώτατο Δικαστήριο, θα οριστικοποιήσει την απόφαση. Λάτσιο, Σασουόλο, Ιντερ, Κροτόνε και Κάλιαρι είναι οι αντίπαλοι που δεν κατάφεραν να βάλουν γκολ στη Γιουβέντους του νέου επιθετικού συστήματος.

Τα κατάφερε μόνο ο Κάρλος Μπάκα της Μίλαν στο Coppa Italia. Και αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το πόσο λίγες ευκαιρίες έχουν δοθεί στους αντιπάλους σε αυτό το διάστημα.

Η σπουδαία απόκρουση του Μπουφόν στο απρόσμενο σουτ του Πιζακάνε είναι η πιο ωραία του Τζίτζι σε αυτή την σειρά αγώνων. Ο πορτιέρε της εθνικής είχε... ρεπό με τις Λάτσιο και Κροτόνε, χρειάστηκε να επέμβει μόνο μία φορά με την Σασουόλο και χθες βράδυ δεν χρειάστηκε να κάνει τρομερά πράγματα, όπως δεν χρειάστηκε και με την Ιντερ.

Μέσα σε όλο αυτό, θα πρέπει να τονίσουμε τη γρήγορη ανάπτυξη του Ντανιέλε Ρουγκάνι: Με αυτόν στη θέση του Κιελίνι (ο Μπενάτια είναι πλέον η 5η επιλογή), η Γιούβε δυσκολεύτηκε αμυντικά λιγότερο από ό,τι στα πρώτα λεπτά. Στα οποία, δεν μάγεψε με την απόδοση της, αφήνοντας την Κάλιαρι να πάρει πρωτοβουλία έχοντας επιλέξει να τα δώσει σε όλα στο τρέξιμο, χάνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της μετά τα πρώτα 30 λεπτά.


Πολλά όπλα
Με την Κάλιαρι ξεκουράστηκε ο Πιάνιτς, με την Παλέρμο θα μείνει εκτός ο Μάντζουκιτς, ο οποίος προσπάθησε και πήρε κίτρινη κάρτα για να συμπληρώσει κάρτες, με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως θα ξεκουραζόταν ενόψει Πόρτο. Λίγα αλλάζουν. Η Γιουβέντους δημιουργεί ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία και με διάφορους τρόπους. Ανοίγοντας το γήπεδο με τους Αλεξ Σάντρο και Κουαδράδο, με κάθετες μπαλιές, με τις κινήσεις του Ιγκουαΐν.

Οι αριθμοί του Αργεντίνου σε αφήνουν εμβρόντητο: 54 γκολ στα τελευταία 56 ματς πρωταθλήματος, 18 γκολ με τη Γιούβε και 1ος σκόρερ μαζί με τον Τζέκο, 5 γκολ στα τελευταία 5 εκτός έδρας παιχνίδια, 8 γκολ μέσα στο 2017. Κανείς δεν έχει βάλει τόσα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Γκονσάλο έχει βάλει μόνος του 18 γκολ στη Serie A, οι άλλοι τέσσερις τενόροι (Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Κουαδράδο, Πιάνιτς) 16. Ο Ντιμπάλα παραμένει καθοριστικός ακόμη και μακριά από την αντίπαλη εστία (ο Ράφαλ βέβαια έκανε το φαινόμενο με την απόκρουση στο τέλος), ο Μάντζουκιτς είναι ο κύριος λόγος που δουλεύει τέλεια το νέο σύστημα.


Μπράβο Μαξ
Αφού αναφερθήκαμε σε αριθμούς, καθόλου κακοί και αυτοί του Αλέγκρι, ο οποίος με τη νίκη στη Σαρδηνία έφτασε στις 100 με τη Γιούβε σε 142 αγώνες συνολικά. Ο Τραπατόνι χρειάστηκε 185 ματς για να φτάσει στις 100, ο Λίπι 164...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου