3 Φεβ 2017

Ο Εβρά εξήγησε με πάσα ειλικρίνεια γιατί έφυγε από τη Γιουβέντους

Ο Πατρίς Εβρά επέστρεψε στο Τορίνο για να αποχαιρετήσει τη Γιουβέντους και αποφάσισε να μιλήσει για τον λόγο της αποχώρησης του.

Ο Γάλλος αριστερός μπακ βρέθηκε στο Βινόβο για την προπόνηση της ομάδας ώστε να αποχαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπως και τη διοίκηση της ομάδας. Και αφού αποχώρησε από το προπονητικό κέντρο, αποφάσισε να μιλήσει στο Sky Italia και να πει τα ακόλουθα, εξηγώντας το ξαφνικό «αντίο» στους μπιανκονέρι...

«Για να πω την αλήθεια, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να φύγω. Βασικά, έχω φύγει και δεν περίμενα ότι θα γίνει αυτό. Οταν επέστρεψα από το Euro, επέστρεψα με μεγάλη διάθεση και ανέβαζα και βίντεο, όπως θυμάστε, στα οποία έλεγα συνεχώς: Πρέπει να κατακτήσουμε το Champions League. Αυτό ήταν, αλήθεια, ο στόχος μου. Μετά άρχισε η σεζόν και στο πρώτο ματς δεν έπαιξα, στο δεύτερο ματς δεν έπαιξα, στο τρίτο ματς δεν έπαιξα... Θεωρώ ότι έχω επίπεδο ως άνθρωπος και δεν μου αρέσει να μαλώνω με κανέναν, οπότε το μόνο που είπα στον προπονητή ήταν ότι θέλω να παίζω και μου απάντησε: "Πατ, μην ανησυχείς, υπάρχει και το Champions League". Αυτό μου έλεγαν και οι συμπαίκτες μου, ότι είμαι ο άνθρωπος-Champions League. Οντως έπαιζα στο Champions League αλλά ένα ματς τον μήνα δεν ήταν αρκετό για μένα.


Μετά τις διακοπές των εορτών και τη διακοπή του πρωταθλήματος ένιωθα ότι δεν ήμουν πλέον χαρούμενος. Ο κόσμος μπορεί να πει ότι ήταν μια εγωιστική απόφαση, προτιμώ όμως να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και να φύγω. Καλύτερα αυτό, παρά να πηγαίνω στην προπόνηση και να μην είναι συγκεντρωμένος στο μάξιμουμ για τη Γιούβε. Είπα στον εαυτό μου: Στη Γιουβέντους πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος, αν είσαι στο 90% δεν είναι αρκετό. Ετσι είμαι ως άνθρωπος.

Για να μην συμπεριφερθώ έτσι στη Γιούβε λοιπόν, γιατί σέβομαι πολύ όλα αυτά που μου έδωσαν σε αυτά τα 2,5 χρόνια, κάνω αυτές τις δηλώσεις. Γιατί θέλω να ευχαριστήσω τον Μαρότα, τον Παράτιτσι, τον πρόεδρο Ανιέλι, τον Πάβελ Νέντβεντ. Είναι πραγματικά ένα κλαμπ με τζέντλεμεν, πραγματικοί κύριοι. Και επειδή είναι πραγματικοί κύριοι, κατάλαβαν πώς αισθάνομαι και με άφησαν να φύγω. Ούτε αυτοί ήθελαν να τελειώσει έτσι αυτή η ιστορία αλλά με κατάλαβαν, κατάλαβαν ότι με τον Πατρίς ή είσαι στο 100% ή τον χάνεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου