6 Φεβ 2017

Ο Αλέγκρι μιλάει για το σύστημα και αν πλέον θα είναι ο Μαρκίσιο αναπληρωματικός

Πολύ ικανοποιημένος για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα κόντρα στην Ιντερ δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύστημα και στον Κλαούντιο Μαρκίζιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους μετά τη νίκη επί των νερατζούρι...

Για την εμφάνιση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που έκαναν οι παίκτες μου. Ηταν ένα ματς υψηλού επιπέδου, ίσως επιπέδου προημιτελικού ή ημιτελικού Champions League. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, όπως είχαν κι αυτοί σε κάποιες αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτό που έπρεπε, αν και δεν τελειώσαμε το ματς νωρίτερα, όπως θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν επιτρέψαμε τίποτα στην Ιντερ στο δεύτερο ημίχρονο, αμυνθήκαμε πολύ καλά».

Για το ματς συνολικά: «Είχαμε τη σωστή νοοτροπία, ζήτησα από τους παίκτες μου να κάνουν μια τέτοια εμφάνιση και το έκαναν. Ηταν ένα καλό ματς και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στην Ιντερ για αυτό».


Για το γεγονός ότι το 4-2-3-1 πέρασε και το πιο δύσκολο τεστ ως τώρα: «Δεν είναι θέμα συστήματος, το ποδόσφαιρο δεν είναι φτιαγμένο από αριθμούς αλλά από ποδοσφαιριστές που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που είναι στην 11άδα, παίζεις με το ένα ή το άλλο σύστημα. Αν θα είναι το μόνιμο σύστημα μας; Δεν το ξέρω, η σεζόν είναι φτιαγμένη με στιγμές. Πριν από αυτό το σύστημα είχαμε 14 ή 15 νίκες, τώρα παίζουμε με αυτό το σύστημα αλλά αλλάζουν λίγα, το σημαντικό είναι η νοοτροπία. Δεν ξέρω αν θα είναι το μόνιμο σύστημα μας αλλά με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, δεν ξέρω τι άλλο σύστημα να χρησιμοποιήσω».

Για το αν ο Μαρκίζιο είναι πλέον αναπληρωματικός: «Μπορούμε να παίξουμε και με τρεις μέσους, ο Μαρκίζιο δεν είναι αυτή την στιγμή στο μάξιμουμ. Σε ένα μήνα θα είναι ξανά σε φόρμα και θα είναι ξανά ο πραγματικός Μαρκίζιο. Οταν κάποιος παθαίνει χιαστούς, χρειάζεται ένα χρόνο για να επιστρέψει στο 100%, είναι φυσιολογικό. Δεν είχε μυικά προβλήματα μετά την επιστροφή του, απόδειξη ότι δούλεψε καλά, σήμερα μπήκε καλά ως αλλαγή και σιγά-σιγά θα πάρει και πάλι τη θέση του. Εχω ένα σημαντικό ρόστερ στη διάθεση μου και με την Κροτόνε, όπου θα υπάρξουν αλλαγές, πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι αξίζουν όσο κι αυτοί απόψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου