27 Μαρ 2017

Εδωσαν στον Ανιέλι το άλλοθι να τους διαλύσει

Τα πράγματα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή κι αυτό που μέχρι πρότινος είχες και θεωρούσες «σιγουράκι», πλέον το έχεις χάσει. Ή το χάνεις…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην εξέδρα των οργανωμένων της Γιουβέντους με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Στην αρχή απαγορεύτηκαν τα πανό και οι σημαίες συγκεκριμένου, ιστορικού, συνδέσμου. Μετά κάποια μέλη (λίγα στον αριθμό, πέντε) έφαγαν ποινή στέρησης εισόδου στο γήπεδο. Τώρα δε δίνονται εισιτήρια σε ολόκληρο το κλαμπ. Τι απομένει; Το λουκέτο από τις Αρχές. Επίσημα και με τη βούλα.

Όσοι παρακολουθούν το οπαδικό θέμα που έχει προκύψει με την εμπλοκή του Αντρέα Ανιέλι (αλήθεια, έχετε αναλογιστεί πως είναι ένα ρεπορτάζ που το έβγαλε στην Ελλάδα αποκλειστικά το forzajuve.gr τον προηγούμενο Ιούλιο και δεν έχει χαθεί ούτε μια σχετική είδηση;) βλέπουν πως υπάρχει μια ξεκάθαρη επιχείρηση ξεσκαρταρίσματος της curva sud.


Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιηθεί ένας σύνδεσμος. Στοιχεία, όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ και τις συνομιλίες, μάλλον υπάρχουν και για άλλους. Η λογική λέει πως δε θα είναι μόνο ένα το κλαμπ που θα έχει πρόβλημα αλλά ακόμη κι αν γίνει έτσι, μιλάμε για ένα τεράστιο σύνδεσμο και μια εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς.

Η Γιουβέντους αλλάζει. Και δεν αλλάζει μόνο σήμα (μην ξεχνιόμαστε, τον ερχόμενο Ιούλιο ο σύλλογος γυρίζει σελίδα). Μαζί με το σήμα, θα ήταν αρκετοί αυτοί της διοίκησης που θα ήθελαν μια αλλαγή στην curva sud. Ενα διαφορετικό πέταλο. Οι λόγοι πολλοί, τα οφέλη ακόμη περισσότερα.

Ο Αντρέα Ανιέλι θέλει ένα πιο εμπορικό Juventus Stadium, ακόμη κι αν χρειαζόταν να θυσιαστεί μέρος του πάθους που δίνουν οι οργανωμένοι. Πλέον ο πρόεδρος της Γιουβέντους δεν το θέλει, επιχειρεί να το εφαρμόσει. Το άλλοθι να τους διαλύσει του το έδωσαν οι ίδιοι.

9 σχόλια:

  1. Τέλεια. Να πούμε γειά στους αγράμματους και στους ανόητους που ερχόντουσαν στο γήπεδο και έβγαζαν τα σύμπλεγματικα τους προβλήματα στην εξέδρα. Ένα μεγάλο άντε γεια και τώρα ας βρίζουν σπάνε και πετάνε φωτοβολίδες στα σπίτια τους. Και αν κάποιος μου πει ότι αυτοί ήταν κοντά στο κλάμπ και το αγαπάνε τότε ας το κάνουν πλέον μεσω των σοσιαλ έτσι και αλλιώς εκεί είναι η μαρμητα. Οργανωμένοι κτλ άντε γεια. Δηλαδή τι διαφορά έχει ο οργανωμένος οπαδός από τον κανονικό; Ότι δεν πάει και δεν τα σπάει στα εντός και εκτός; Ή επειδή είναι σε κάθε ματς εκεί του δίνει περισσότερο οπαδικο στάτους;Ξανά και ξανά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
    Αρτεμης Καστελόριζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα Αρτέμη. Και στην Γιουβέντους δεν έγινε ό,τι έγινε για επεισόδια. Θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά πίσω για να θυμηθούμε πότε έγιναν επεισόδια τελευταία φορά στη Γιούβε. Ισως στο εκτός στην Πάρμα στις αρχές του 2000.

      Το θέμα είναι τα λεφτά, όχι τα επεισόδια. Αλλά και η Γιουβέντους λειτουργεί ακριβώς το ίδιο, απλά επίσημα. Οι σύνδεσμοι παράνομα, η διοίκηση επίσημα. Στην ουσία ίδια πρακτική είναι και από τους δύο, απλά ο ένας κόβει... αποδείξεις.

      Είναι τεράστια κουβέντα...

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη δεν καταλαβα αλλά μου λες ότι το κλάμπ είναι το ίδιο με τους οργανωμένους; Καλά κάνει ή η διοίκηση και θέλει να πουλήσει τα δεσμευμένα εισητήρια για τους οργανωμένους πιο ακριβά. Πρέπει να βγει κερδος και χρήμα για να αγοράζει παίκτες και να πληρώνει συμβόλαια. καλύτερα 41.507 τουρίστες που θα δώσουν τα διπλάσια και τριπλάσια λεφτά για εισητήριο και η Γιούβε να είναι πρώτη σε Ιταλία και Ευρώπη. Παρά οργανωμένοι μπινελικια και μερντα σε κάθε βολέ κάθε ματς και στο τέλος της εβδομάδας προπονητές του καναπε και πρόστιμα στην ομάδα. Είπαμε πάνω από όλα η ομάδα. Γιατί λέμε μπράβο στην διοίκηση όταν πουλάει και αγοράζει σωστά τους παίκτες και τώρα που θέλει να έχει πλήρη έλεγχο στις εξέδρες του λέμε όχι. Όχι στον οπαδό ναι στον φίλαθλο. Φανατισμός τέλος.
      Αρτέμης Καστελόριζο

      Διαγραφή
    3. Οχι δε σου λέμε αυτό, δεν είπαμε ποτέ πως η Γιουβέντους πουλάει τα εισιτήρια πιο ακριβά στους οργανωμένους. Σου λέμε πως η Γιουβέντους δεν είναι ένα «φιλικό» κλαμπ προς τους οπαδούς, οργανωμένους ή μη.

      Οσο κι αν προσπαθεί, δε φημίζεται για τον σεβασμό που δείχνει σε ανθρώπους που την ακολουθούν ή την πληρώνουν. Προσοχή, δεν κλέβει κανέναν αλλά δε δείχνει και ιδιαίτερο σεβασμό. Μια καθαρά επιχειρηματική σχέση και τίποτα περισσότερο.

      Τώρα, αν εσένα σου αρέσει 41.507 τουρίστες είναι δικαίωμά σου. Απλά δεν είχε ποτέ αυτή την κουλτούρα η Γιουβέντους και ο κόσμος της. Πάνω απ' όλα η ομάδα, δε σημαίνει 41.507 τουρίστες. Αυτό σημαίνει πάνω απ' όλα τα πολλά πολλά φράγκα.

      Επίσης, μην ξεχνάς πως οι μεγάλες ομάδες έγιναν μεγάλες για ένα λόγο: πήραν τίτλους και απέκτησαν πολύ κόσμο. Οπαδούς και φίλαθλους δηλαδή. Και επειδή έχουν πολλές κούπες και πολύ κόσμο, έρχονται και οι τουρίστες να τις δουν. Πάει κανένας τουρίστας να δει την Πεσκάρα; Οχι.

      Τα βλέπουμε εντελώς διαφορετικά.

      Διαγραφή
    4. Θεωρώ ότι είσαι οπαδός και όχι φίλαθλος γιαυτό και απαντάς έτσι. Καθώς η ομάδα κάνει τα πάντα για να έχει έσοδα. Και ναι είναι άσχημο να έχεις κάποιους ανεραστους, μεθυσμένους, εθισμένους σε ουσίες και μαφιόζουν στο γήπεδο όταν θέλεις να το κάνεις αυτό. Όντως την Πεσκάρα δεν την βλέπει τουρίστας αλλά δεν είδα κανένα κλάμπ οργανωμένων να πει θα πληρώσουμε εμείς τα πρόστιμα που δίνει η ομοσπονδία στην Γιούβε. Γιαυτό καλύτερα τουρίστες και μεταγραφές 80μ παρα μαφιόζους κτλ και δίνουμε σχεδόν 1μιλιονι σε πρόστιμα. Αν πάρουμε κανένα μάθημα από τους Άγγλους που έχουν τουρίστες θα είχαμε τώρα ακόμη καλύτερη ομάδα. Αλλά έτσι είναι οταν ακόμη και σήμερα φοβάσαι μην στην πέσει κανένας μαφιόζος στο παιδί σου. Γιαυτό καναπές τηλεκοντρόλ και πιτσα για όσους πουλάνε οπαδιλικη και ας την λένε μετά στα 5χρονα που παίζουν ΦΙΦΑ και προ πως όταν εγώ ήμουν Γιούβε εσείς εισασταν Μπάρτσα.
      Αρτέμης Καστελόριζο

      Διαγραφή
    5. Αρτέμη, γράφεις σε κάποιο σημείο αναφερόμενος στους οπαδούς (και της Γιουβέντους): «ανέραστους, μεθυσμένους, εθισμένους σε ουσίες και μαφιόζους στο γήπεδο». Δεν ξέρουμε ποια εικόνα έχεις στο μυαλό σου αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην Ιταλία.

      Η κουλτούρα δεν έχει κάποια σχέση με το προφίλ των Αγγλων χούλιγκαν τις εποχές που έκαναν ό,τι έκαναν. Η Ιταλία μεγαλούργησε χωρίς ν΄αντιγράψει κάτι από τους Βρετανούς. Ε, μην αντιγράψει τον... τουρισμό.

      Επίσης, κανένας φίλαθλος δε φοβάται μην του την πέσει κάποιος μαφιόζος. Δεν υπάρχει κάτι αποτρεπτικό στα γήπεδα της Ιταλίας εκτός από τα ίδια τα γήπεδα που είναι παλιά και παρατημένα.

      Ισως αν επένδυαν εκεί να είχαν καλύτερες ομάδες και καλύτερους παίκτες. Δε φταίει ο κόσμος (οπαδοί ή φίλαθλοι) γι' αυτό.

      Διαγραφή
    6. Για να τελειώνουμε.. το οργανωμένο οπαδιλικη έχει ξεσκέπαστη.ολα είναι και ήταν κάλυψη για αλλούς λόγους. Όσο δικαίωμα έχουν οι Βίκινγκς άλλο τόσο δικαίωμα εχω και εγώ. Τους κάνει πιο σωστούς η καλύτερους φιλάθλους από εμένα; ΟΧΙ. Απλά εκείνη θεωρούν ότι είναι. Και γιαυτό απαιτούν αυτα που θέλουν. Γιαυτό ξανά το λέω. Σπίτι καναπές τηλεκοντρόλ. Τώρα επειδή κρεμάνε ένα πανο Κλάιν Μάιν. Που να δουν σε πόσα δωμάτια έχουν κρεμάσει οπαδοί της Γιούβε άφισες κτλ. Γιαυτό ξανά.. εξω και στο καλό. Στην τελική το πολύ πολύ να αλλάξουν ομάδα και να κλαίνε δίπλα.
      Αρτέμης ο ένας οπαδός της Γιούβε στο Καστελόριζο

      Διαγραφή
  2. και μετα θα βαλουν κι ενα πανο πανω απο την εισοδο - welcome to the opera... θα βαλουν και face control, dress code και αλλες παρομιες μαλακιες και θα αποθησουν εναν απλο οπαδο για χαρη των €€€€€ $$$$$ των πλουσιοπαιδων οπως ειναι οι ιδιοι...
    και πολλα αλα...

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη τη γνώμη μας την έχουμε γράψει ακριβώς παραπάνω..,

      Forza Juve!

      Διαγραφή