21 Μαρ 2017

Ο Πιάνιτς όταν ήταν στη Ρόμα έλεγε για τη Γιουβέντους: Είναι killers, πραγματικοί killers!

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μίραλεμ Πιάνιτς στην Tuttosport, δε μίλησε μόνο για τα μεγάλα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα που έρχονται.

Ο άσος της Γιουβέντους αναφέρθηκε στη διαφορά που συνάντησε στο Τορίνο σε σχέση με τη νοοτροπία που είχε στη Ρώμη, όταν φορούσε τη φανέλα τα Ρόμα.

Για την νοοτροπία της Γιούβε: «Οταν ήμουν στη Ρόμα και έβλεπα τη Γιουβέντους να νικάει, ήλπιζα πάντα να χάσει αλλά δεν συνέβαινε ποτέ. Τώρα κατάλαβα το γιατί. Το κλαμπ είναι δεμένο, δυνατό και οι παίκτες δεν παρατάνε ποτέ τίποτα, ποτέ. Ούτε στην προπόνηση, ούτε στον αγώνα. Γι' αυτό δεν έχαναν βαθμούς τελικά. Είναι θέμα νοοτροπίας, κάθε μέρα σου βάζουν καλά στο κεφάλι ότι πρέπει να προετοιμαστείς όπως πρέπει για το προσεχές ματς, δεν μιλάει κανείς για τίποτα άλλο. Μόνο για το προσεχές ματς. Είναι killers, πραγματικοί killers! Και πρέπει να σας πω ότι μου αρέσει, μου αρέσει αυτή η νοοτροπία, γιατί έτσι θα καταφέρω να πάρω μεγάλες χαρές».

Για τις αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Ναι, ήταν δύσκολα, νόμιζα πως θα ήταν πιο γρήγορη η προσαρμογή μου στη Γιούβε. Μετά βρήκα μπροστά μου ένα νέο σύστημα, νέο τρόπο προπόνησης, νέους συμπαίκτες. Και έναν τρόπο παιχνιδιού που ίσως δεν έφερνε στο φως όλη την ποιότητα της ομάδας».


Για το πότε άλλαξε η κατάσταση για την ομάδα: «Σε πνευματικό επίπεδο, μετά την ήττα από την Τζένοα. Μιλήσαμε, είπαμε πράγματα που έπρεπε να πούμε και από εκείνη την στιγμή ξαναβρήκαμε τη σωστή νοοτροπία. Σε τακτικό επίπεδο, μετά την ήττα από την Φιορεντίνα. Αλλάξαμε σύστημα, τρόπο παιχνιδιού και βρήκαμε επιτέλους τον κατάλληλο τρόπο για να εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, αισθάνομαι πολύ καλύτερα σε αυτό το σύστημα. Πολύ σημαντικό όμως, προσωπικά, ήταν το να γνωριστώ καλύτερα με τους συμπαίκτες μου μέσα στο γήπεδο. Τώρα ξέρω πού θα τους βρω και ξέρουν κι αυτοί πού θα με βρουν. Επίσης, έμαθα να αμύνομαι, δεν το έκανα καλά πριν έρθω εδώ. Η δουλειά του Αλέγκρι ήταν σημαντική, μου έδωσε τη χαρά του να αμύνομαι, καταλαβαίνω καλύτερα τις κινήσεις μου στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου