19 Μαρ 2017

Το κατηγορητήριο για τον Αντρέα Ανιέλι, οι συναντήσεις, τα καπνογόνα και τα δωρεάν εισιτήρια

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να καταλάβει ότι το κατηγορητήριο για τον Αντρέα Ανιέλι δεν μπορεί να το πάρει κάποιος στα σοβαρά.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, όπως και τρεις υπάλληλοι (δύο νυν και ένας πρώην) του κλαμπ, παραπέμπονται στην αθλητική δικαιοσύνη για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με σχέσεις οργανωμένων οπαδών με μαφιόζους.

Μετά την δήλωση του Ανιέλι, την οποία αναφέραμε χθες, ο αθλητικός εισαγγελέας δημοσιοποίησε το κατηγορητήριο και μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί η ποινική δικαιοσύνη, η οποία έκανε έρευνα μηνών, δεν ασχολήθηκε με το θέμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά παράγοντες ή υπαλλήλους της Γιούβε.

Ο Ανιέλι κατηγορείται ότι... δεν απέτρεψε τους υπάλληλους του κλαμπ από το να έχουν σχέσεις με οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι συνεργάζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Χωρίς φυσικά να ξέρει κάποιος από τη Γιουβέντους ότι αυτοί οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν σχέσεις με τη Μαφία, γιατί αν ήταν γνωστό ότι είχαν σχέσεις, προφανώς θα ήταν στη φυλακή και όχι ελεύθεροι.

Παράλληλα, ο αθλητικός εισαγγελέας εκλαμβάνει σαν απόδειξη των σχέσεων του Ανιέλι με οργανωμένους οπαδούς που με τη σειρά τους είχαν σχέσεις με μαφιόζους, το γεγονός ότι στο ντέρμπι με την Τορίνο στις 23 Φεβρουαρίου 2014, επιτράπηκε στους ultras στην Curva Sud του Juventus Stadium να έχουν καπνογόνα!


Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει συμπεριλάβει στο κατηγορητήριο και το γεγονός ότι ο Αντρέα Ανιέλι είχε συναντήσεις με οργανωμένους οπαδούς, κάτι φυσικά που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος χθες, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ξέρει αν οι οπαδοί που συναντούσε συνεργάζονταν ή όχι με μαφιόζους. Το γεγονός, όμως, ότι ήταν ή είναι ελεύθεροι, προφανώς τον έκανε να πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Για το γεγονός ότι η αθλητική εισαγγελία ισχυρίζεται ότι μέλη των ultras έπαιρναν εισιτήρια σε μειωμένες τιμές ή δωρεάν, προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Ανιέλι, εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι ο πρόεδρος ενός κλαμπ αυτού του επιπέδου και πολύ περισσότερο ένας Ανιέλι πρόεδρος, κάθεται να ασχοληθεί με το αν ο αρχηγός του ενός ή του άλλου συνδέσμου θα πληρώσει ή όχι τα εισιτήρια που θα πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου