31 Μαρ 2017

Μεγάλη ανησυχία για την καριέρα του Πιάτσα

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του γιατρού της εθνικής Κροατίας για τον Μάρκο Πιάτσα.

Ο Μπόρις Νέμετς μίλησε σε κροατικό Μέσο και σε ερώτηση για τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού εξτρέμ της Γιουβέντους στους χιαστούς, στο φιλικό της εθνικής ομάδας με την Εσθονία, απάντησε: «Φοβάμαι για την αποθεραπεία του γιατί οι ποδοσφαιριστές που έχουν αυτόν τον τραυματισμό, στο 45% των περιπτώσεων δεν επιστρέφουν στην κατάσταση που ήταν πριν τραυματιστούν».

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τον καθηγητή Μαριάνι που αναλαμβάνει την επέμβαση του Πιάτσα σε κλινική της Ρώμης, ο Κροάτης γιατρός λέει: «Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο καθηγητής Μαριάνι προβλέπει αποθεραπεία σε 4-5 μήνες αλλά η Fifa για τέτοιους τραυματισμούς υποδεικνύει ότι πρέπει να περάσουν 7-8 μήνες πριν επιστρέψει στο γήπεδο ο ποδοσφαιριστής. Εγώ δε θα επέτρεπα ποτέ σε έναν ποδοσφαιριστή να επιστρέψει πριν τους έξι μήνες γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ξανά το γόνατο. Μετά τους πρώτους τρεις μήνες ο Πιάτσα θα αρχίσει να τρέχει αλλά όχι να αλλάζει και κατεύθυνση, αν ένας ποδοσφαιριστής μου πει ότι θα επιστρέψει πριν τους έξι μήνες θα του πω να αλλάξει γιατρό».


Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο καθηγητής Μαριάνι έχει εγχειρίσει, για χιαστούς πάντα, τους Μίλικ (Νάπολι), Περίν (Τζένοα) και Φλορέντσι (Ρόμα). Με τον Μίλικ όλα πήγαν καλά, ο Περίν είναι ακόμη στο στάδιο της αποθεραπείας ενώ με τον Φλορέντσι υπήρξε εμπλοκή στις 90-100 μέρες και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου