9 Μαρ 2017

Εκθεση της αστυνομίας κατακεραυνώνει τους Ultras της Γιουβέντους και ενδέχεται ν’ αλλάξει τα πάντα

Μια έκθεση της αστυνομίας προς την εισαγγελία του Τορίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, μπορεί να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε εμπλοκή της επίσημης Γιουβέντους στην υπόθεση οπαδών-μαφιόζων.

Οπως αποκαλύπτεται τώρα, τον Σεπτέμβριο του '14 η ιταλική αστυνομία είχε στείλει έκθεση στην εισαγγελία του Τορίνο και τόνισε ότι η 'ndraghetta (η Μαφία της Καλαβρίας) θέλει να... βάλει χέρι στα εισιτήρια της Γιουβέντους, ότι έχει σχέσεις με οπαδούς για να το πετύχει αυτό και ότι υπάρχουν εκβιασμοί προς τη Γιούβε για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Αυτή η έκθεση της αστυνομίας, προφανώς, είναι υπέρ του κλαμπ, άρα και του προέδρου του, Αντρέα Ανιέλι. Στην ίδια έκθεση της αστυνομίας προς τους εισαγγελείς, παράλληλα, γίνεται φανερό ότι από τότε, τον Σεπτέμβριο του 2014 δηλαδή, ηγετικά στελέχη των ultras της Curva Sud είχαν μπει στο στόχαστρο των Αρχών για σχέσεις με τη Μαφία.


Στην έκθεση της αστυνομίας, υπήρξε το εξής απόσπασμα: «Υπάρχει σε λειτουργία ένας μηχανισμός με σκοπό το κέρδος για τους ηγέτες των Ultras μέσω των εισιτηρίων ενώ στη συνέχεια μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους έχοντας συνεργασία σε δουλειές της μαφίας. Ο κόσμος των οργανωμένων οπαδών, παρά τις αμέτρητες προσπάθειες επί χρόνια για την δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, στην πραγματικότητα έχει πολλές σκοτεινές πλευρές, στις οποίες συχνά καλύπτονται παράνομα οικονομικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου