9 Μαρ 2017

Επίθεση του συνδέσμου των Viking κατά της διοίκησης της Γιουβέντους, τι αναφέρουν σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση τους, οι Viking τοποθετούνται για τα γεγονότα του τελευταίου μήνα.

Στην ανακοίνωση του, ο σύνδεσμος οπαδών της Γιουβέντους αναφέρεται στην απόφαση της εισαγγελίας και του αρχηγείου της αστυνομίας σχετικά με την απαγόρευση ανάρτησης του πανό ενώ αναφέρονται στην υπόθεση με τον αποκλεισμό χρόνων σε πέντε μέλη του συνδέσμου (το forzajuve.gr σάς είχε ενημερώσει πρώτο και γι' αυτή την εξέλιξη).

Η ανακοίνωση, η οποία βάλει κατά των Αρχών και της Γιουβέντους, αναφέρει αναλυτικά τα εξής...



«Είμαστε στον παραλογισμό!

Με αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να εκφράσουμε την άποψη μας και να ξεκαθαρίσουμε κάποια τελευταία γεγονότα που μας αφορούν.

Μετά τη γελοία απόφαση της εισαγγελίας του Τορίνο να ανακαλέσει την άδεια μας για προβολή του πανό Viking σε όλα τα γήπεδα, απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα ότι η συμπεριφορά μας δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς του γηπέδου, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε μια απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία.

Με αφορμή το Γιούβε-Ιντερ στις 5 Φεβρουαρίου, αφήσαμε κενό ένα μέρος του δικού μας τομέα στην Curva sud, με σκοπό να φανεί καθαρά αυτό το κενό στην τηλεόραση ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους οπαδούς για την απόφαση των Αρχών... Και ξέσπασε η κόλαση!!!


Πιθανότατα αυτή η κίνηση μας προκάλεσε νεύρα σε πολλούς, με πρώτους τις αστυνομικές δυνάμεις και τη Γιουβέντους. Πώς να μας χτυπήσουν τόσο σκληρά ώστε να μας τιμωρήσουν για αυτή την... ανυπόφορη κίνηση μας; Απλό, να παρουσιαστεί μια ειρηνική διαμαρτυρία σαν έκφραση βίας... Και πώς το κατάφεραν;

Αναφέρουμε εντός εισαγωγικών όσα χρεώνουν στους πέντε οπαδούς που τιμωρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αποκλεισμό πέντε ετών από τα γήπεδα...

"Στο πρώτο διάζωμα της Curva Sud, το οποίο προορίζεται για οργανωμένους οπαδούς, ένα γκρουπ οπαδών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη φύση και τον εκφοβιστική δύναμη αυτού του συνδέσμου, σημείωσε τον χώρο του με καφέ ταινία και απαγόρευαν έτσι σε άλλους να κάτσουν εκεί, αναγκάζοντας τους να καταλάβουν διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους είχαν ανατεθεί μέσω των εισιτηρίων τους, με μια δυνητικά επικίνδυνη συμπεριφορά για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης".

Λοιπόν, αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι το να αφήσεις κενά καθίσματα στον τομέα σου δεν βάζει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η Curva sud είναι ο πιο ασφαλής χώρος του Stadium και γι' αυτό είναι γεμάτος και με γυναίκες, παιδιά και οικογένειες.

Πρώτη σκέψη...



Στην έκθεση της αστυνομίας αναγράφεται "ο χώρος προορίζεται για οργανωμένους οπαδούς", άρα είναι σαφές ότι αυτός ο χώρος προορίζεται για εμάς και για άλλους συνδέσμους, άρα τίθεται αυθόρμητα το ερώτημα: Αυτόν τον χώρο τον πήραμε εκμεταλλευόμενοι «τη φύση και την εκφοβιστική δύναμη του συνδέσμου ή κάποιος μας τον έδωσε;

Απάντηση: Μας τον έδωσαν και αποτελεί μέρος της συμφωνίας του 2011, πριν τα εγκαίνια του Juventus Stadium, με τη διοίκηση της Γιουβέντους μέσω των κ.κ. Μάρκο Πατάνια και Αλεσάντρο Ντ’ Αντζελο (υπεύθυνοι ασφαλείας).

Αυτή η συμφωνία προέβλεπε ότι όλο το κάτω διάζωμα θα ήταν για τους Ultras, προκειμένου να υπάρχει μια επαφή των οπαδών και της ομάδας, με δεδομένο ότι ο αγωνιστικός χώρος απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις εξέδρες.


Αυτοί επέλεξαν ελεύθερα να έχουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο τους Ultras, οι οποίοι εκτός από το να υποστηρίζουν την ομάδα από κοντά, θα μπορούσαν να ελέγξουν, να μπλοκάρουν και να αποθαρρύνουν την ανάρμοστη και ηλίθια χειρονομία οποιουδήποτε, όπως η ρίψη αντικειμένων το φτύσιμο ή τα χτυπήματα σε παίκτη του αντιπάλου, γεγονότα που, κατά ειρωνεία της τύχης, συνέβη όχι σε εμάς αλλά στην Curva nord και σε άλλες θύρες του γηπέδου.

Δεύτερη σκέψη, η οποία αφορά τις θέσεις.

Συμβαίνει, ανέκαθεν συνέβαινε, να μην κάθεσαι στη θέση που γράφει το εισιτήριο στην Curva sud αλλά, στην πραγματικότητα, όποιοι είναι στα άκρα του πέταλου να συσσωρεύονται προς το κέντρο για να βλέπουν καλύτερα και συγκεκριμένα στον τομέα 120, ο οποίος είναι πίσω από την εστία και είναι αυτός των Viking. Αυτό γίνεται ήρεμα και χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν μας αρέσει.



Ολο αυτό με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και της εισαγγελίας, του αρχηγείου της αστυνομίας του Τορίνο... Μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον.

Οι πέντε οπαδοί που τιμωρήθηκαν, μέλη του συνδέσμου μας, απλά εξήγησαν, το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά, με ήρεμο τόνο, για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διαμαρτυρία και ζήτησαν από όλους να μην καταλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις αλλά να πάνε στις δικές τους. Οι οποίες σίγουρα δεν ήταν στον δικό μας τομέα.

Ετσι, κανείς δεν τους ανάγκασε "να καταλάβουν διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους είχαν ανατεθεί μέσω των εισιτηρίων τους", όπως ανέφερε η ανακοίνωση των Αρχών. Αντιθέτως, τους εμποδίσαμε, αν το πάμε έτσι, να πάρουν άλλες θέσεις και όχι τις δικές τους, με βάση τα εισιτήρια τους.


Τρίτη σκέψη, για τις τεχνικές της έρευνας της αστυνομίας.

Οι καταγγελίες προς τα γεγονότα που αναφέρονται παραπάνω, έφτασαν πρώτα στον Τύπο γεμάτες με ψεύτικες απειλές και βία που ποτέ δεν υπήρξε, προκειμένου να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στη συνέχεια να βοηθήσουν την λήψη μέτρων από την αστυνομία και την εισαγγελία εναντίον μας. Επίσης, τα πέντε παιδιά που τιμωρήθηκαν, έμαθαν για την τιμωρία τους πρώτα από τις εφημερίδες και μετά από την αστυνομία. Εμαθαν για την τιμωρία τους για... μη-βίαιες πράξεις, οι οποίες όμως πέρασαν προς την κοινή γνώμη σαν βίαιες λόγω του μηχανισμού λάσπης από τη Γιουβέντους, το αρχηγείο της αστυνομίας του Τορίνο και τον Τύπο.



Πρώτα προετοίμασαν το έδαφος και μετά εξαπέλυσαν την ποταπή επίθεση τους εναντίον μας. Τόσο ποταπή ώστε αφού δεν έχουν κανένα στοιχεία εναντίον μας, να μας καλούν έναν-έναν, τους κατόχους των θέσεων που αφήσαμε άδειες στο Γιούβε-Ιντερ, στο αρχηγείο της αστυνομίας, με την ελπίδα να βρουν ή να υποκινήσουν κάποιον να πει ψέματα ότι απειλήθηκε ώστε να μην κάτσει στη θέση του!

Πρώτα τους "χτυπούν" με κάποια δικαιολογία, μετά προσπαθούν να βρουν με κάθε τρόπο ψεύτικες αποδείξεις για να κάνουν αυτό που θέλουν. Εμείς, πάντως, έχουμε μείνει στο ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη πρώτα ψάχνει και βρίσκει τις αποδείξεις και μετά, τελικά, τιμωρεί.

Τέταρτη σκέψη, αφιερωμένη στον Τύπο.


Θα μπορούσαμε να γράψουμε εκατομμύρια γραμμές κόντρα σε μια δημοσιογραφία με ψεύτικες και δυσφημιστικές ειδήσεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων, αλλά προτιμάμε να μείνουμε στη μικρή και ταπεινή πίσω αυλή μας.

Σχετικά με την κατάσταση μας, όλα αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν -και τα οποία δεν υπάρχουν σε αυτή την ανακοίνωση μας- είναι ψεύδη και προκαταλήψεις.

Προκαλούμε οποιονδήποτε να αποδείξει το αντίθετο και καλούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν μόνο την αλήθεια και όχι το ψέμα που σας είναι εύκολο αυτή την στιγμή, προκειμένου να έχετε την συμπάθεια της διοίκησης ή των Αρχών.

Κλείνουμε, λέγοντας ότι η σιωπή μας και η διαμαρτυρία μας, θα συνεχιστεί αυθόρμητα μέχρι να μας δοθεί πίσω ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και -κυρίως αυτό- μέχρι να ακυρωθούν οι άδικες ποινές στα πέντε μέλη του συνδέσμου μας.

Αυτή η ανακοίνωση θα εκνευρίσει κάποιους, αλλά η αλήθεια είναι πάνω από όλα.

Λυγίζουμε αλλά δεν θα σπάσουμε.

VIKING JUVE CURVA SUD 1986».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου