23 Μαρ 2017

Πώς ο Αντρέα Ανιέλι μπορεί να χάσει το μεγάλο του όνειρο

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα οργανωμένων οπαδών-μαφιόζων μπορεί να στοιχίσει στον Αντρέα Ανιέλι το μεγάλο στόχο του, ή καλύτερα, το μεγάλο του όνειρο.

Εχει γραφτεί και ειπωθεί αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια στην Ιταλία, ότι το… απωθημένο του Αντρέα είναι να αναλάβει μια μέρα την Ferrari. Οτι η θητεία του στην προεδρία της Γιουβέντους, δηλαδή, είναι κάτι σαν προετοιμασία για τον ίδιο ώστε να αναλάβει ένα brand name όπως αυτό της Ferrari και να το βάλει, όπως έκανε και με τους μπιανκονέρι, στον σωστό δρόμο.

Το θέμα που έχει προκύψει όμως με τις σχέσεις οπαδών-μαφιόζων και το γεγονός ότι εμπλέκεται και ο ίδιος, ενδέχεται να βάλει stop σε αυτή τη φιλοδοξία του. Κι αυτό, επειδή στο καταστατικό της Ferrari υπάρχει ένας «κώδικας ηθικής», σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. όποιος έχει διάφορα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, μικρά ή μεγάλα.


Πιθανότατα αυτό αφορά την ποινική δικαιοσύνη αλλά και η αθλητική μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Λόγω του «κώδικα ηθικής», άλλωστε, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στο Δ.Σ. ο Λάπο Ελκαν και αυτό που πίστευαν όλοι στην Ιταλία είναι ότι αυτός που θα έπαιρνε τη θέση του σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ο Αντρέα Ανιέλι. Τώρα, όμως, κάτι τέτοιο μάλλον δυσκολεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου