20 Μαρ 2017

Μπουφόν: Η Ρόμα στους Αμερικάνους, οι Μιλανέζοι στους Κινέζους... Καημένη Ιταλία

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είπε ωραία πράγματα στο γερμανικό Kicker, τονίζοντας ότι το Champions League είναι αυτό που του δίνει κίνητρο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Τζίτζι στους Γερμανούς...

Για τον ρόλο του: «Ενας τερματοφύλακας πρέπει να είναι μαζοχιστής, ο ρόλος μπορεί να παρομοιαστεί με αυτόν του διαιτητή. Εχει τη δύναμη να κουμαντάρει αλλά μπορεί μόνο να δεχθεί γκολ, όχι να σκοράρει, ενώ πρέπει να δέχεται συνεχείς επιθέσεις. Η ψυχολογία θα πρέπει να μελετήσει τον ρόλο του τερματοφύλακα».

Για το πώς αισθάνεται όταν κάνει ένα λάθος: «Για μένα το να κάνω ένα λάθος είναι σοκ. Χρειάζομαι μέρες για να ξεκινήσω ξανά. Ζηλεύω, κατά κάποιο τρόπο, αυτούς που κάνουν περισσότερα λάθη γιατί το σοκ δεν είναι τόσο μεγάλο».

Για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίζει: «Επί χρόνια αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που με κάνει να συνεχίζω, ποια είναι αυτή η εσωτερική μάχη που μου δίνει νέο κίνητρο. Αν είχα κατακτήσει το Champions League θα είχα αδειάσει. Αυτό είναι που με σπρώχνει».


Για τους ξένους επενδυτές στο ιταλικό ποδόσφαιρο: «Η Ρόμα στους Αμερικάνους, οι Μιλανέζοι στους Κινέζους... Καημένη Ιταλία. Είναι μια ήττα για το ποδόσφαιρο μας και τις παραδόσεις μας».

Για την κατάθλιψη που είχε περάσει το 2003: «Ηταν καθοριστικό το γεγονός ότι δεν πήρα φάρμακα. Παρέμεινε κυρίαρχος της μοίρας μου, χωρίς να εξαρτώμαι από τα φάρμακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου