15 Μαρ 2017

Ποιον θέλει αντίπαλο ο Μπονούτσι στους «8» και ποιον δε θέλει

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι αποκάλυψε ποια ομάδα θέλει για αντίπαλο στους «8» του Champions League και ποια όχι, σχολιάζοντας και το επεισόδιο που είχε με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λέο στο Sky Italia...

Για την κλήρωση της Παρασκευής και ποια ομάδα θα ήθελε για αντίπαλο αλλά και ποια όχι, εξαιρώντας την Λέστερ από τους πιθανούς αντιπάλους: «Ο αντίπαλος που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε μια σπουδαία ανατροπή. Θα ήταν τεράστιο κίνητρο για εμάς να αντιμετωπίσουμε την ομάδα από την οποία χάσαμε πριν δύο χρόνια στον τελικό και η οποία, κατά τη γνώμη μου, είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση μετά από αυτή την ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε ό,τι αφορά το ποιον δε θέλω για αντίπαλο, αν μπορούσα να επιλέξω, θα επέλεγα την Μπάγερν Μονάχου, γιατί είναι μια πλήρης ομάδας που βρήκε με τον Αντσελότι ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, πάντα αποτελεσματικό όμως όπως και με τον Γκουαρντιόλα. Για ένα ματς, ok. Για δύο ματς, όμως, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Για το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί πλέον η Γιουβέντους: «Με αυτό το σύστημα βελτιώνονται πολλοί οι παίκτες ατομικά. Εχουν αρχίσει να κάνουν τη διαφορά οι τέσσερις μπροστά, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ηταν αυτό που μας έλειπε με τα άλλα συστήματα, ίσως γιατί πολλοί από εμάς δεν είχαν παίξει με αυτό το σύστημα, οπότε αυτό μας έδωσε νέο κίνητρο και διάθεση για δουλειά, για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Ξεκινήσαμε καλά με αυτό το σύστημα έχοντας ένα σερί σημαντικών νικών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση μας ως προς το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε ως το τέλος σε όλα τα μέτωπα».


Για τον τσακωμό με τον Αλέγκρι: «Νομίζω πως κατά τη διάρκεια μιας σεζόν μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, όπως έχω ήδη πει, όλο αυτό που έγινε τελικά βοήθησε στο να δεθούμε ακόμη περισσότερο όλοι μας. Η ομάδα με τον προπονητή, ο προπονητής με τη διοίκηση, όλοι μαζί. Είναι σαφές, βέβαια, ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και ο καθένας να έχει τον ρόλο του. Εκανα λάθος και πλήρωσα, ο μίστερ έκανε λάθος και πλήρωσε κι αυτός (ο Αλέγκρι έκανε φιλανθρωπική δωρεά). Αυτή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και προχωράμε».

Για το γεγονός ότι στην προπόνηση την παραμονή της ρεβάνς με την Πόρτο είχε τετ α τετ με τον Αλέγκρι και κάποια στιγμή γελούσαν: «Αυτό που έγινε αποτελεί μέρος οποιασδήποτε σχέσης. Φιλική, οικογενειακή, επαγγελματική... Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ότι δεν έχει τσακωθεί ποτέ με έναν φίλο του, με τη γυναίκα του, με έναν συνάδελφο ή με το αφεντικό του. Αυτό που έγινε, καλώς ή κακώς, ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει. Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος -και εμείς είμαστε έξυπνοι- ώστε να καταλάβεις ότι έκανες λάθος και να βελτιωθείς μετά από αυτό, αναγνωρίζοντας το λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου