13 Μαρ 2017

Αληθινές κουβέντες από τον Αλέγκρι για την κατάντια του ιταλικού ποδοσφαίρου και τις επιθέσεις που δέχεται η Γιούβε

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με την Πόρτο, έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί στη Γιουβέντους και να μειώσει όσα πετυχαίνει.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για το αυριανό ματς: «Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι σε αυτό το παιχνίδι, δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα κρίθηκαν. Είμαι σίγουρος ότι η Πόρτο θα κάνει πολύ καλό ματς αύριο, το απέδειξε και στη ρεβάνς με την Ρόμα στο Ολίμπικο, όταν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν ήταν καλό για αυτή. Είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται πολύ καλά την παραμικρή ευκαιρία και γι' αυτό θα πρέπει να ελέγξουμε το ματς και να παίξουμε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι έχουμε υπέρ μας το 2-0 του πρώτου αγώνα. Πρέπει να παίξουμε για τη νίκη».

Για το αν θα παίξει ο Μαρκίζιο και γενικά για την 11άδα: «Με εξαίρεση τον Στουράρο, ο οποίος πιστεύω θα είναι διαθέσιμος για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Σαμπντόρια, όλοι οι άλλοι είναι καλά. Αύριο ο Μαρκίζιο θα παίξει και δίπλα του θα είναι ένας εκ των Πιάνιτς ή Κεντίρα. Δύο διλήμματα έχω: Αν θα παίξει ή όχι ο Κιελίνι στο κέντρο της άμυνας και ποιος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας».

Για τις ζημιές που έκαναν οι παίκτες της Μίλαν στα αποδυτήρια: «Δεν θα μιλήσω για τις ζημιές, θα πω την σκέψη μου. Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρει εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή στην οποία βρίσκεται. Δεν δίνουμε καλό παράδειγμα σε κανέναν και ειδικά στα μικρά παιδιά που είναι στις σχολές ποδοσφαίρου και βλέπουν τέτοια πράγματα στη Serie A. Αυτό που έγινε την Παρασκευή είναι απλά ακόμη ένα περιστατικό, δεν είναι το πρώτο. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και μόρφωση. Προσωπικά έχω μια σκέψη για το πώς πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αλλά στην Ιταλία είναι δύσκολο να το δεχθούν. Στην Ιταλία μιλάνε, δεν κάνουν. Και αφού λένε όσα λένε, μετά κάνουν τα αντίθετα. Εγώ σε 5-10 χρόνια μπορεί να αποσυρθώ, το θέμα είναι τι θα αφήσουμε στους επόμενους. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, πρέπει να προγραμματίσουμε το μέλλον. Χρειάζεται σεβασμός και μόρφωση. Δεν μιλάω ως προπονητής της Γιουβέντους αλλά ως πατέρας μιας 22χρονης κόρης και ενός 5χρονου γιου».


Για τις επιθέσεις που δέχεται η Γιουβέντους: «Την Παρασκευή έγινε ένα πολύ ωραίο ματς, στο οποίο νίκησε η καλύτερη ομάδα. Οχι μόνο βαθμολογικά αλλά και με όσα έδειξε στο γήπεδο. Είμαστε μια ομάδα που έχει νικήσει 23 από τα 28 ματς πρωταθλήματος, μια ομάδα με τέτοια επίδοση δεν μπορείς να της επιτεθείς, δεν μπορείς να την μειώσεις. Υπάρχουν στιγμές που μια διαιτητική απόφαση θα είναι υπέρ σου και άλλη που θα είναι κατά σου, το θέμα είναι όλοι θυμούνται τις εναντίον τους αποφάσεις και όχι τις υπέρ τους. Χαμογελάω όταν διαβάζω διάφορες δηλώσεις ή αναλύσεις, όχι μόνο για το ματς της Παρασκευής αλλά γενικά. Είμαστε στα όρια της τρέλας στην Ιταλία, ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο για να δει το ματς αλλά για να νιώσει ότι αδικείται και να φωνάξει. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, το ξαναλέω. Οπως ξαναλέω ότι δεν μπορεί κανείς να μειώσει αυτά που κάνει η Γιουβέντους. Κανείς. Και πρέπει να πω ότι ως ομάδα δεν αφήνουμε όλα αυτά να μας επηρεάσουν, να πειράξουν το μυαλό μας. Δεν πέφτουμε σε αυτή την παγίδα, δεν ασχολούμαστε, δεν σπαταλάμε τσάμπα ενέργεια. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

Για τις φωνές της Μίλαν: «Εχουμε 23 νίκες σε 28 ματς... Δεν θα αλλάξει αυτό που κάνουν οι παίκτες μου από ένα σφύριγμα. Κι εγώ θα εκνευριζόμουν αν έχανα με πέναλτι στο 95'. Κι ας ήταν πέναλτι. Κατά τη διάρκεια του ματς, πάντως, φάνηκε η αγωνιστική διαφορά. Τα τελευταία έξι χρόνια, μόνο δύο παιχνίδια Γιουβέντους-Μίλαν ήταν τόσο ξεκάθαρα για το ποιος είναι καλύτερος. Αυτό της Παρασκευής και αυτό του πρώτου πρωταθλήματος της Γιούβε, όταν ήμουν στην Μίλαν και χάσαμε με 2-0 στο Τορίνο. Ηταν καλύτερη η Γιούβε από την αρχή του ματς, σε όλη τη διάρκεια και σκόραρε δύο φορές με τον Μαρκίζιο στα τελευταία λεπτά. Ολα τα άλλα ματς την τελευταία εξαετία ήταν ισορροπημένα».

Για το αν θέλει σπουδαία εμφάνιση ή απλά την πρόκριση αύριο: «Είναι νοκ άουτ ματς και στα νοκ άουτ ματς μετράει το αποτέλεσμα. Πρέπει να προκριθούμε και μετά να προετοιμάσουμε με μεγαλύτερη ηρεμία το κυριακάτικο ματς με την Σαμπντόρια, το οποίο είναι το τελευταίο, πριν τη διακοπή λόγω εθνικών, ενός κύκλου συνεχόμενων παιχνιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου