26 Μαρ 2017

Πίρλο: Δεν ολοκλήρωσα την αποστολή μου στη Γιουβέντους, μια βραδιά ένιωσα άδειος

Ο Αντρέα Πίρλο μίλησε για το φετινό Champions League της Γιουβέντους, για την μεταγραφή του στους μπιανκονέρι και για τον χαμένο τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Maestro στην Corriere dello Sport...

Για την μεταγραφή του στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2011: «Ημουν πεπεισμένος, καθώς έφευγα από την Μίλαν, ότι παρέμενα ένα Νο 1 και πήγα με πολύ μεγάλο κίνητρο και διάθεση στη Γιουβέντους. Ηξερα, επίσης, ότι ήταν μια ομάδα που είχε άσχημα αποτελέσματα και ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή, να γίνει ξανά η πιο δυνατή. Υπήρχε το νέο γήπεδο, μια σπουδαία διοίκηση, μεγάλη επιθυμία για επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Η Γιουβέντους, επομένως, ήταν το μάξιμουμ για μένα».

Για το αν η Γιουβέντους μπορεί να κατακτήσει το Champions League φέτος: «Ναι. Είναι στο επίπεδο των άλλων, αν όχι καλύτερη. Είναι πιο δεμένη τακτικά και σίγουρα μπορεί να φτάσει ως το τέλος».


Για τον τελικό Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα το 2015: «Ημασταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαμε να πάρουμε το τρόπαιο, γνωρίζοντας φυσικά ότι η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δυνατή μπροστά, με αυτούς τους τρεις επιθετικούς που μπορούσαν να κρίνουν το ματς ανά πάσα στιγμή. Ξεκινήσαμε άσχημα το ματς αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό, ισοφαρίσαμε, είχαμε και τις ευκαιρίες για να νικήσουμε. Οταν χάνεις έναν τελικό είναι άσχημο και ακόμη περισσότερο για τη Γιουβέντους, η οποία είναι καιρός τώρα που δεν κατακτάει το Champions League. Ηταν, όμως, πόνος και για μένα. Θα ήταν η ολοκλήρωση της αποστολής μου, η επίτευξη του στόχου που είχα θέσει όταν ντύθηκα μπιανκονέρο. Μετά από εκείνη την βραδιά ένιωθα άδειος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου